Terug naar Shangri-La is te koop

Terug naar Shangri-La is mijn eerste boek en minstens zo belangrijk: een uitgever geeft het uit. Het contract is getekend, de champagne is ontkurkt. Je kan het bestellen in de boekwinkel en ligt het te koop bij bol.com, klik hier.

Met vallen en opstaan leer je schrijven van cursussen maar vooral door het veel te doen. Ik schrijf zo’n drie tot vier uur per dag. En dat moet je consequent volhouden. Langzamerhand begin ik het te leren. Is het goed wat ik Schrijf? Het is geen literatuur, verre van dat. Het is lectuur, voor ontspanning

schrijven duurt bij mij lang

Ik schrijf boeken en dat duurt bij mij best lang. Daar doe ik toch gauw drie jaar over en ik ben altijd met meerdere verhalen dan wel boeken bezig. Lukt het vandaag niet met het ene boek, dan pak ik het andere boek of verhaal, waar ik op dat moment wel zin in heb.

terug naar Shangri_la
omslag van het boek

Nu, na drie jaar heb ik mijn eerste boek af. Het eerste deel wordt uitgegeven en toen ik dat hoorde sprong ik een gat in de lucht want je bent echt schrijver als je boek in de boekhandel ligt en dat gaat nu gebeuren. Mijn fantasy boek ‘Terug naar Shangri-La’ (ISBN: 978-94-6266-458-6.), ligt in de winkel.

Ik schrijf graag fantasy daarin kan kan je de fantasie helemaal los laten en daarenboven je eigen wereld creëren. Ik hoop dat ik met ‘Terug naar Shangri-La’ iemand een paar leuke leesuren kan bezorgen.

Hoe ben ik op dit verhaal gekomen?

Het idee voor het verhaal

Het is een fantasy boek over buitenaardse wezens, liefde, goud en tovenaars. De basis hiervoor is in 2017 gelegd en het idee kwam op bij de grote metalen plaat die in Nijmegen midden in de winkelhoofdstraat ligt. Daaronder lag, vanaf ongeveer het jaar 400 tot het jaar 2000 en vier meter diep, het graf van een nogal rijke dame. Op die plaat staat afgebeeld hoe ze is aangetroffen. De originele Lady, haar loden kist en de bijbehorende grafgiften zijn te bezichtigen in Museum Het Valkhof. Het idee wat bij mij op kwam was, ‘stel dat je een graf van een Romein vind met daarin een geheim, wat gebeurd er dan?’

En nu ligt er het boek. Een echt boek. Gemiddeld verkoopt elk boek tussen 250 en 500 exemplaren maar dat is inclusief bestsellers. Als ik er ooit 250 van verkoop lijkt mij dat een wereldprestatie. Dat haal ik nooit. Als ik er over een jaar 50 van verkocht heb, ben ik tevreden. Voorlopig lig ik op schema: er zijn er nu 18 verkocht. Mooi, mooi.

Inhoud van het boek

Het boek gaat over Gijs, een armlastige student archeologie. Tot diep onder de ruïne van een Romeinse fort volgt hij aanwijzingen voor een schat en tot zijn verbijstering vindt hij daar Marcus, een doodzieke Shangri-Laan. Marcus vraagt Gijs hem te redden door de tovenaar Merlijn op te sporen, die ergens in de buurt van kasteel Tintagel in Cornwall woont.
Gijs ontmoet Maria, ze vallen voor elkaar. Maria is journaliste en ruikt een goed verhaal. Dat kan Gijs niet gebruiken. Hij moet Marcus redden, wil het goud van de buitenaardse Shangri-Lanen voor zichzelf houden en zet daarvoor zijn relatie met Maria op het spel.

Lukt het Gijs om Merlijn op tijd te vinden en zo Marcus te redden? Heeft Gijs door zijn hebzucht zijn relatie met Maria onherstelbaar verwoest of krijgen ze nog kans?

Hier volgen een paar citaten om een indruk van het verhaal te geven.

Citaat blz.9 :

Gijs was het zelfs een keer overkomen dat een dronken student zijn slijtagebroek wilde kopen. Daar had Gijs geen seconde voor nodig. Onder de ogen van Wim wisselden broek en geld van eigenaar. “Gijs, je doet me nog steeds focking versteld staan. Dat je dat durft.”

“Hoezo? Het is zomer. Ik rij straks in een korte broek naar huis. Niemand ziet dat het een boxer is.”

“Ik bedoel het binnen een seconde besluiten je broek te verkopen. Bizar.”

“Wim, ik heb die broek voor tien euro gekocht. Hij is afgedragen en als een dronken malloot geld biedt voor die derdehands broek omdat hij meent dat het de laatste haute couture is , hoef ik daar niet over na te denken. Jij wikt en weegt, ik niet. Ik heb vijftig euro in mijn zak, wil je wat drinken?”

Citaat, blz. 11:

Zijn vriendin Lucia had het uitgemaakt. Van haar kant radicaal en definitief. Voor zijn ogen verdween zijn nummer uit haar mobieltje. De uitstraling van liefde had hij al een poos niet gezien maar deze uitdrukking van pure woede overdonderde hem. Zijn gestamelde woorden “Liefje, kunnen we er niet over praten?” leverde hem een blik als een dolkstoot op. “Het is uit, over, voorbij, ik wil je niet meer zien, ik ben het spuugzat om kop van jut voor jouw pestbuien te zijn.”

“Lucia, het zit me gewoon niet mee. Dat ik af en toe wat uit mijn doen ben, dat snap je toch wel?”

Lucia stopte  even met het bij elkaar rapen van zijn spullen en zei: “Ik wil helemaal niets snappen en zeker niet luisteren hoe jij jezelf vrij pleit van je eigen mislukking. Ik ben je moeder niet. Zoek een ander om bij uit te huilen”

Citaat blz. 18:

“Zeg Wim, weet je wat dit is?”

“Nee, daarom heb ik jou er bijgehaald. Verte het me maar, ik ben benieuwd.”

“Ik hoop niet dat je schrikt van een geraamte. Ik denk namelijk dat dit een kistgraf is. Kom, we halen die plaat er af.”

Heel voorzichtig , centimeter voor centimeter schoof de zware plaat van de kist op het zand ernaast. En ja, er lag inderdaad een geraamte in de kist. Van de lappen, die om het geraamte hingen, was te weinig over voor poetslappen. Ooit moest het een uniform geweest zijn.

“Sodeju, dit is geen kattenpis, Wim. Aan die paar restanten van het uniform te zien, denk ik dat we te maken hebben met een Romeinse officier. Uit welke eeuw weet ik niet.”

‘Terug naar Shangri-La’ (fantasy). De vondst van een Keltische helm in een Romeins kistgraf in Nijmegen brengt Gijs via een ontmoeting met een Shangri-Laan in een geheime ruimte onder de muur van Hadrianus naar Cornwall. In een verborgen grot in de zeetunnel onder Tintagel ontmoet Gijs de legendarische Merlijn. Het leven van Gijs komt totaal op zijn kop te staan.

Gratis pdf 50 pagina’s

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en je krijgt een pdf-bestand met de eerste vijftig pagina’s van mijn fantasy boek ‘Terug naar Shangri-La’ (ISBN: 978-94-6266-458-6.) Wil je naar het contactformulier? Klik hier

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier    

Deze blog is gepubliceerd op 30-06-2020 en bijgewerkt op 10-02-2021

Deel dit artikel