Gio Eloise Corvin

Over de vraag of een bank voldoende was, had Eloise pissig naar Wilma gereageerd. Ze voelde zich betrapt. Dat Gio makkelijk met vrouwen omging, zag ze bij de Wicca-groep. Voor haar gevoel was het met haar anders. Hij had toegegeven dat hij haar meer dan leuk vond. Haar signalen waren niet mis te verstaan en toch deed hij niets. Zelfs vanmorgen toen ze in haar ondergoed van de badkamer naar haar slaapkamer liep, reageerde hij niet. Ondanks de string waarbij de uitvinder van het kledingstuk het schaamrood op de kaken zou krijgen.

Dat Gio niet reageerde was schijn. Langzamerhand was hij het gevecht met zijn gevoelens aan het verliezen. In het begin dacht hij vooral aan haar lijf, zoals bij al zijn vriendinnen. Dat veranderde door de gesprekken, de manier waarop ze elkaar aanvoelden, het gemak dat hij bij haar voelde: dit was anders. Deze keer ging het hem om haar ziel. Dat ze halfnaakt door de kamer liep, maakte het moeilijk Eloise te weerstaan, ook omdat hij wist dat het opzet van haar was. Verstandelijk wist hij dat hij er beter aan deed bij Karel te gaan slapen. Hij bleef.

Een keer maakte Gio een fout. Hij gaf haar de cd Eloise.

“Een cadeautje, wat leuk. Heb je nog een andere verrassing?”

De zwoele toon in haar stem begreep Gio dondersgoed. Zijn zelfbeheersing kon niet veel meer hebben. De spontane aanschaf was, achteraf gezien, niet zo slim.

Eloise zette het nummer op repeat en zong mee. “Every night I’m there, I’m always there, she knows I’m there and heaven knows, I hope she goes.” Daar bleef het niet bij. Ze daagde hem dansend uit. Gio vluchtte naar de kroeg.

Gio had van de zaterdagse krant vluchtig de koppen doorgenomen. “Ik ga douchen.”

“Hm.” Eloise had haar aandacht bij een artikel.

Werktuigelijk deed hij de badkamerdeur dicht. Zijn gedachten waren bij Linianesca. Die had hem veel geleerd over zijn krachten en daar was hij superblij mee. Vandaag wilde hij proberen twee flessen in een keer kapot te maken.

(Wordt vervolgd)

Toelichting:

Dit is een gedeelte uit het single-boek ‘De zoektocht van Gio.’(YA fantasy). Gio gaat op zoek naar zijn vader en de betekenis van zijn magische krachten. Heksen, Sinti en geesten kruizen zijn pad en vindt hij zijn liefde terug?

Wil je meer lezen over de zoektocht? Klik hier. Het is als e-boek te koop bij Ambilicious

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Bij Kobo en Ambilicious vind je mijn boeken. Of kijk bij de recensies op Hebban.

Deel dit artikel