RockArt

Soms krijg je een onverwacht cadeautje, een prettige verrassing. Zoals het RockArt museum in Hoek van Holland. Een museum zoals dat in goed Nederlands een ‘must see’ heet. Een juweel dat een wereld aan herinnering oproept van jankende gitaren, rammende drumstellen en fantastisch goede songs.

Aan de museumkaart doen ze niet. Dat is voor een klein privé, niet gesubsidieerd, museum niet op te brengen. De zaak moet kunnen draaien. € 7,50 is de entree in de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland en het is het geld meer dan waard. Het museum wordt gerund door vrijwilligers en het enthousiasme spat ervan af.

Cultureel erfgoed

Als er iets cultureel erfgoed is, dan is het de inhoud van dit museum. Een museum dat in Den Haag thuis hoort en dat niet alleen vanwege de Earring. Nee, Den Haag was popstad nummer een en dat laat dit museum zien.

In het museum vindt je van alles wat met zeventig jaar popmuziek te maken heeft: singles, Lp’s, muziekbladen, T-shirts, posters, beeld, geluid, kleding, gitaren in alle kleuren en vormen, drumstellen, de bekende puch, contracten, gouden platen enz.

Een poster van de Tielman Brothers hangt naast Sandra Reemer en een drumstel van Peter and his Rockets. Aan soort bij soort doen ze niet en dat is een prima uitgangspunt om muziekgeschiedenis weer te geven.

Kleding toen en nu

RockArt
Gitaren en fleurige kleding

Wat in het oog springt, het is simpelweg niet te missen, is de kleurloosheid van de kleding van onze tijd. Vooral mannen dragen tegenwoordig kleding waarin je nog niet begraven wil worden, zo saai. Vrouwenkleding is iets minder saai maar de spetterende kleuren en originele vormen uit de zestiger jaren vindt je in dit museum. Een pak met wijde pijpen in twee kleuren: kom daar nu eens om.

Je vindt er ook de land- en zeestudie van onze piratenzender Radio Veronica, studio opname apparatuur uit de jaren zestig en een originele platenbar met koptelefoons.

In de webshop kan je een leuk cadeau opduiken voor een goede vriend of voor jezelf.

Mocht je nog een unieke muziekbijdrage hebben? Hij is van harte welkom. Zo kan ook een ander ervan genieten.

Wil je een paar genoeglijke uurtjes in Memory Lane: ga naar Hoek van Holland, je krijgt er geen spijt van.

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deel dit artikel