20160510_060002

Wij wonen sinds een half jaar in Nijmegen; mooie, heerlijke stad.

Soms vallen mijn dingen op of kom ik iets tegen, waarvan ik dan denk: daar wil ik wat over schrijven. Die artikelen plaats ik dan hier.

Dat is dan meestal in de vorm van een column, onder het motto “was sich liebt, das neckt sich”. Want, tja, er is altijd wel ergens een opmerking over te maken of kritiek of een grappig verhaal over te schrijven.

In de menubalk bovenin komt u onder korte verhalen > Nijmegen een reeks Nijmeegse verhalen tegen.

Ook elders kunt u voor verhalen over Nijmegen terecht,Nijmegen bulkt van de historische verhalen. Over kopstukken en gewone lieden, wijken en politieke gebeurtenissen. In de Canon van Nijmegen zijn de belangrijkste verhalen over Nijmegen geselecteerd.  Klik hier op de gemeente Nijmegen

Een zaak wil ik hier promoten: de Bastei en de relatie met Albrecht Dürer, de beroemde schilder/tekenaar . Wat een fantastisch museum is dat. Dit staat op hun website over de kunst van het verdedigen:

Ontdek een uniek stukje Gelderse geschiedenis in deze expositie van De Bastei. Reis terug naar de 16e eeuw en verken de Bastei zoals deze 500 jaar geleden bedoeld was. Leer de kunst van het verdedigen op één van de archeologische hotspots van Nederland. Begin 16e eeuw voelt de Nijmeegse bevolking zich bedreigd. De verdedigingswerken van de stad zijn sterk verouderd en de kanonnen van de vijand slaan steeds grotere gaten in de stadsmuren! De angst onder de bevolking neemt alsmaar toe. Nijmegen wil daarom een machtig verdedigingswerk aan de Waal bouwen. Een onneembare verdedigingstoren met daverende kanonnen moet de stad verdedigen en indringers afschrikken. Rond 1540 gaan de stadsbestuurders over tot de bouw van een ‘bastei’ en laten zich daarbij inspireren door de schetsen van een beroemd kunstenaar en expert op het gebied van stadsverdediging, Albrecht Dürer.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier  

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier

Deze blog is gepubliceerd op 13-01-2017 en bijgewerkt op 22-02-2021

Deel dit artikel