een schrijversblog voor lezers van fantasy en andere zaken

Fantasie verhalen

Waarom een blog?

Wie ben ik?

img_0331

Wie ben ik? Dat is in feite niet interessant, wat u kan boeien zijn mijn verhalen. Ga daarom eerst naar mijn verhalen. En kom daarna terug. Of niet.

Nu u kennis heb genomen van die verhalen wilt u misschien weten wie ik ben. 

Mijn naam is Wim Slierendregt, ik schrijf verhalen. Ik ben getrouwd, al meer dan 50 jaar. We hebben 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Kleinkinderen, dat is echt genieten.

Ik heb een brede belangstelling, dat noem ik  het verzamelen van nutteloze informatie en die informatie gebruik ik ook voor mijn verhalen.

Waarom schrijf ik? Geen idee, ik vind het leuk want ik gebruik mijn hersens maar vooral mijn fantasie. Ik schrijf over van alles en nog wat: van Trump tot sneeuwklokjes. Meestal gaat het over wat me op dat moment opvalt of intrigeert en probeer iemand een glimlacht te bezorgen met humor, ironie, bizarre weetjes en speelse onverwachte invalshoeken.

Elke twee weken plaats ik een verhaal op deze blog en met een Mailchipbericht geef ik dan een korte toelichting en een link. Als je die verhalen ook in je mailbox wilt hebben, neem dan via een contactformulier contact op.

Waarom een blog?

Wel sinds heel lang schrijf ik voorleesverhalen voor mijn kleinkinderen. Daarvoor zijn ze nu te groot.

Ik schrijf nu andere verhalen en boeken. Onder het kopje “SHOP” heb ik er een aantal opgenomen. Je vindt een aantal van mijn verhalen als e-book bij Kobo.

En omdat een zekere ijdelheid mij ook niet vreemd is, wil ik mijn verhalen publiceren. Dat gaat staat beter lukken. Dit is de lijst van mijn publicaties elders:

OOTW: Sneeuwwitje (maar net even anders)

MMAB: 2de plaats 500 woorden wedstrijd: ‘duisternis, puntmuts, artefact.’

Godijn vuurspuwers: opgenomen op shortlist

Harland: uitslag nog onbekend

Fantascifi: een verhaal van mij is opgenomen in de bundel ‘Nederland in 2084.’

Fantastische vertellingen: in het volgende nummer staat een verhaal van mij.

Is het goed wat ik schrijf?

20161226_110500

Dat weet ik niet, maar dat zal mij een zorg zijn. Ik zoek niet de taalkundige perfectie; ik zoek een leuk verhaal. Ik ben niet geïnteresseerd in hoogstaande literatuur. Die belangstelling voor litteratuur is er op de middelbare school vakkundig uitgeslagen met boekenlijsten en boekbesprekingen. Dus exit litteratuur.

Dat zijn ongeveer de argumenten waarom ik schrijf en waarom ik een blog ben begonnen. O ja, er komt nog een belangrijk argument bij: zonder tekstverwerker was ik er waarschijnlijk niet aan begonnen; met een typemachine en tipp-ex werken, dat zie ik echt niet zitten.

Ik hoop dat mijn blog wat plezier geeft.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deze blog is gepubliceerd op 06-12-2016 en bijgewerkt op 10-02-2021/17-02-2024

Deel dit artikel

10 Reacties

 1. Leni Vijverberg

  Hallo Wim,
  Wat een bijzondere passie na het stoppen met je werk. Leuk zo’n blog, maar ook die fantasy verhalen voor je kleinkinderen. Ik zie je al nadenkend, kijkend over de Waal de mooiste dingen verzinnen. Ik wens je heel veel schrijfplezier en wil je graag volgen via je nieuwsbrief. Hartelijke groeten Leni Vijverberg.

  • Wim

   Dank je wel. De kleinkinderen vinden ze inderdaad leuk “opa, heb je alweer een verhaaltje af?
   Ik zet je op de lijst
   groet
   wim

 2. Hanny Hovens

  Hoi Wim,
  ben heel benieuwd naar je verhalen.
  Groet,
  Hanny Hovens

 3. Hanna

  Hoi Wim, wat een leuk idee. Ik wil je blog wel volgen. Ben benieuwd.

 4. lien jansen

  Hoi Wim. Ik ben niet zo’n snel computer mens dus beetje late reactie. Heb al een mooi verhaal van je mogen lezen en wil graag je schrijfkunst blijven volgen .
  Groeten Lien

 5. hesse

  wat een leuke blog

  groetjes hesse

 6. jascha slierendregt

  dankjewel voor de mooie woorden opa

  groetjes Jascha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén