Facebook-muziek

Facebook-muziek is een wat vreemde term, dat leg ik uit. Sinds mijn pubertijd ben ik gek op muziek en dan vooral Britse pop uit de zestiger jaren. Het begon met Joost de Draaier op woensdagavond met mijn oor tegen de radio want die klerenherrie mocht niet hard staan. Ik heb geen maatgevoel en kan geen noot spelen maar dat belet mij niet om van muziek en af en toe zelfs van een stukje klassieke muziek zoals Emma Shapplin te houden.

Filmpjes zijn Facebook-muziek

Af en toe plaats ik een link naar YouTube filmpjes van muziek die mij aanspreekt op mijn Facebook, ik noem dat Facebook-muziek.

Paul McCartney en James Corden

Dit mag je echt wel Facebook-muziek noemen. Het optreden in de the Phil was

beatles
mijn favoriete band

de afsluiting van een bezoek aan plekken uit zijn jeugd in Liverpool. McCartney ging daar langs met tv-presentator James Corden voor het programma-onderdeel Carpool Karaoke van de Late Late Show. Deze heb ik op mijn Facebookpagina geplaatst, de volgenden staan op mijn persoonlijke Facebook of verbinden rechtstreeks met YouTube. Klik hier voor mijn Facebook pagina. (Geplaatst 11-02-2021)

Sylvia’s moeder

Ik heb een kort verhaal geschreven, Sylvia’s moeder, in SHOP staat hoe je aan het verhaal kunt komen. Klik hier voor SHOP.

Ik baseerde het verhaal op een gedicht en het nummer Sylvia’s Mother van de Amerikaanse band Dr. Hook & The Medicine Show. Vooral de wanhoop in de stem in dit nummer uit 1972 spreekt mij aan, die wanhoop spat uit de muziekboxen. En natuurlijk bestaan er YouTube filmpjes. Klik hier

Richard Cory

Them en natuurlijk Van Morrison spelen muziek waar ik van hou. Van Morrison of beter gezegd Sir George Ivan Morrison, want tegenwoordig heeft hij een adellijke titel, met die rauwe stem, prachtig. Het nummer Richard Cory en MacArthur park van Richard Harris waren de inspiratie bron voor mijn verhaal over Richard Cory. in SHOP staat hoe je aan het verhaal kunt komen. Klik hier voor SHOP.

Daarom hier twee YouTube filmpjes. Klik hier voor Richard Cory en klik hier voor MacArthur park.

Jullie weten natuurlijk dat Richard Harris in de eerste twee Harry Potter films professor Albus Perkamentus was.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook volgen, klik hier

Deel dit artikel