Het Brabantia huishoud geldblik

Waar is het Brabantia huishoud geldblik gebleven? Ik wil het terug en wel direct!

Brabantia huishoud geldkistje - 2e helft 20e eeuw - Catawiki
geldkistje (bron: Catawiki)

Dat geldblik waarin het loonzakje van pa door ma verdeeld werd over de diverse spaargleuven: kleding, gas/licht, verzekeringen, brandstof, huishoudelijke artikelen, vakantie, diversen.
De huur stond er niet bij, daarvoor was er het huurboekje en één keer per week werd de huur opgehaald. Dat wil ik terug!
Ik zal je uitleggen waarom.
Wij zijn van e-mail adres veranderd. We zaten op live.nl, daar hadden we het prima naar onze zin. Live.nl wordt steeds minder ondersteund; dat kan je merken. Onze nieuwe computerman heeft het keurig voor ons geregeld: gmail geïnstalleerd en gezorgd voor de juiste verbindingen. So far, so good.

Een ander e-mailadres! Hoe moeilijk kan dat zijn?

Niets aan de hand dus. Het probleem is de digitalisering. Je moet voor een heleboel bedrijven en instellingen je e-mailadres aanpassen. Familie en vrienden is het probleem niet: je maakt een standaardbriefje, voeg je contacten toe en klaar is kees. Webwinkels is ook geen probleem: dat doet je een keer als je er wat koopt en koop je er niets? Dan ben ik ook weer van een irritante nieuwsbrief af.
Dan de echte klus: bedrijven en instellingen die jij nodig heb! Banken, verzekeringen, providers, pensioenfondsen. En allemaal doen ze het anders. Sommige gaat makkelijk: inloggen> aanpassen > klaar. Anderen moet je een mail sturen, weer anderen moet je bellen. Je bent uren bezig met deze administratieve rompslomp.

Het zal mijn tijd wel duren

Je kan ook niet zeggen laat maar zitten die digitalisering: het zal mijn tijd wel duren.
Dat konden onze ouders nog wel doen. Van e-mail hadden die nog nooit gehoord. En zelfs als ze ervan gehoord hadden, dan was hun standaard reactie op dergelijke nieuwigheden: schouders ophalen en zeggen “Het zal mijn tijd wel duren.”

Dat gaat voor onze generatie niet meer op. Dingen veranderen snel. Hoe lang bestaat Twitter? Facebook? Airbnb? Vijf jaar? Wat voor nieuwigheid is er over nog eens vijf jaar? Daar zal je als zeventig jarige toch in mee moeten gaan, wil je jezelf kunnen handhaven in de maatschappij. Informatie van de overheid: die krijg je nu nog vrijwillig via je berichtenbox op mijn overheid.nl. Hoe lang denk je dat het duurt voor die berichtenbox verplicht gesteld gaat worden? Daar moet je wel mee om kunnen gaan, anders heb je voor dat je het weet een dwangsom aan je broek.


Ik wil het Brabantia huishoudblik terug

Die ontwikkeling wil ik niet, daar wil ik vanaf. Oké, ik geef het toe, het is simplistisch gedacht, toch wil ik het Brabantia huishoud geldblik terug. Gewoon alles simpel en overzichtelijk.
Ach, eigenlijk moet ik niet zeuren. Zolang Sylvia Witteman haar zoon nog moet vertellen hoe een brief versturen werkt, is er nog hoop voor mij.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier 

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier

Deze blog is gepubliceerd op 17-12-2017 en bijgewerkt op 14-03-2021

    

Deel dit artikel