Facebook vrienden
Ik schrijf en elke schrijver wil gelezen worden. Daarom zit ik op instagram en gebruik ik TikTok. Ik heb een Facebookpagina en daar plaats ik verhalen, foto’s en vertel ik over mijn boeken. Daar reageren mensen op. Bij het maken van de eerste 300 vrienden was ik zelf actief. Daarna niet meer en wachtte ik op verzoeken. Inmiddels zit ik boven de 700. Facebook vrienden kan ik, voor mijn site, in drie groepen onderscheiden: vrienden die het leuk vinden wat ik plaats, vrienden die me met een chat proberen te verleiden geld te geven en vrouwen die hun lichaam suggesties over laten brengen. Ik probeer onwelgevallige verzoeken te verwijderen, maar soms geef je een vriend het voordeel van de twijfel.
Stoeipoes
Stoeipoezen, zo noem ik die verleidelijke vrouwen. Ik bewonder de schoonheid, maar met schoonheid kun je niet praten. Weg met dat verzoek. Om met Elvis te spreken ‘return to sender’. Wat zoeken die meiden en jonge vrouwen? Roem? Bekendheid? Bijverdiensten? En hoe verhoudt zich hun gepronk met het lijf met MeToo en feminisme. Wat het laatste betreft kan je ook stellen dat hun uiting juist een kwestie van feminisme is: zij bepalen zelf wat ze doen.
Ik vind die vriendschapsverzoeken geen probleem. Soms kijk ik met bewondering naar een mooie vrouw, tenslotte ben ik een man. Soms kijk ik met afgrijzen naar een stel opgepompte borsten. Wie vindt dat nu mooi? Toch wel veel mensen, anders zou dit verdienmodel niet werken.
Fake vriendschap
Krijg je vriendschapsverzoeken van mooie mannen of knappe vrouwen? Accepteer ze dan niet! Voel je ook niet vereerd, want hier is sprake van ‘phishing’. De kans is groot dat het Facebookprofiel fake is. Die stoeipoezen zijn uit op je geld. Wijs ze af of controleer het verzoek? Vraag via de chat waarom ze je vriend wil worden en hoe ze op je adres is gekomen.
Verdienmodel stoeipoes
Hun beelden via Facebook verkopen moet geld opleveren, anders zouden ze het niet doen. Dan konden de vrouwen beter in de kroeg of bij een supermarkt gaan werken. Dus zijn er mensen die meegaan in dit spel. Worden de mensen die reageren beter van zo’n contact? Worden die meiden er beter van?
Vaak krijg ik dit soort vriendschapsverzoeken. Even geniet ik van een mooi plaatje. Dan krijg ik medelijden. Investeren in je lijf is kortetermijnwerk. Op de lange termijn heb je meer aan investeren in wat je kan, niet in hoe je eruit ziet. Want hoe ziet zo’n lijf er over 30/40 jaar uit? Ik durf me er geen voorstelling van te maken.
Sociale media
De belangstelling voor sociale media blijft onverminderd groot. Er zijn trends, natuurlijk zijn die er. Daar houdt bijvoorbeeld het Nationale Social Media Onderzoek zich mee bezig. Uit een onderzoek komt het volgende naar voren. Er namen 7000 personen aan deel, dus ik geef het door voor wat het waard is.
Het gebruik van TikTok en Instagram groeit enorm. Facebook en Twitter lopen stevig terug. Nieuw is BeReal dat op plek negen binnenkomt in de top tien van social platforms. Ik heb geen idee wat het doet en zoek het op. BeReal is de eenvoudigste app voor het delen van foto’s om één keer per dag te delen met vrienden. Elke dag op een ander tijdstip maakt iedereen binnen 2 minuten een foto.
Ik hou het bij mijn blog, Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok. Dat lijkt me meer dan genoeg om naamsbekendheid voor mijn boeken te krijgen. De soms irritante vriendschapsverzoeken neem ik op de koop toe.
Hier vind je mijn contactformulier
Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook
Dit is mijn instagram account.
Op TikTok vind je me ook