VanAllesWat is, inderdaad, van alles wat. Dit zijn de verhalen van 2021. Alles is mogelijk in deze verhalen. Hier plaats ik mijn  verhalen die niet in een subcategorie in korte verhalen staan. Ik kan dus niet echt zeggen waar ze over gaan, want ze zijn allemaal verschillend . Het ligt er maar net aan wat mij opvalt. En inderdaad dat is van alles wat. Soms zijn de verhalen beschouwend, soms een beetje schurend maar vaker ironisch en met humor: leuke verhalen dus, althans dat is de bedoeling.

van alles wat
ik schrijf over van alles wat

Klik op de menubalk bovenin op VanAllesWat2019 en vervolgens op het verhaal wat je wilt lezen.

Heel veel schrijvers schrijven kort

Het is een uitgebreid genre, dat van het korte verhaal. Ik schrijf ze ook, met meer woorden dan deze stukjes en dat doen een hoop schrijvers. Joost Zwagerman heeft er twee dikke boeken over geschreven over twee honderd auteurs met drie honderd verhalen. Ga er maar aan staan. Soms zijn het serieuze verhalen en soms zijn het verhalen met humor.

Je hebt natuurlijk Nescio met ‘Titaantjes’ en ‘De Uitvreter’. Meer naar deze tijd toe heb je Maarten ‘t Hart, Simon Carmichelt met z’n ‘cursiefjes’ enz. ‘Aan Tafel’ van Martje Wortel is een iets serieuzer kerstverhaal. klik hier als je het wilt lezen.

Zelf krijg ik meer en meer plezier in het schrijven van verhalen van zo’n 7.500 woorden. Daar kan je een hoop in kwijt, soms kan je wat dieper gaan en soms kan je een bizarre invalshoek gebruiken. Het is trouwens ook een genre waar redelijk vaak schrijf wedstrijden voor worden gehouden. Daar doe ik graag aan mee. Niet dat ik in de prijzen val maar ik leer er van.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier       

Deel dit artikel