Bronnen

Bronnen heb je als schrijver meer dan broodnodig en dit zijn in grote lijnen de bronnen, die ik gebruik

  • Hoera voor internet. Het is een schatkamer vol kennis
  • Leve Wikipedia; dit is een belangrijke bibliotheek (doneer af en toe eens € 5 of € 10,–, Wikipedia moet blijven bestaan). Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt hier informatie.
  • Fantastische uitvinding: Google. Met een goede zoeksleutel vindt je wat je zoekt of je komt iets tegen dat je kan gebruiken.
  • De aloude krant: in mijn geval de Volkskrant. Interessante artikelen knipt ik uit en bewaar ik. Zo heb ik nog een artikel liggen over het gebruik van perkament voor Engelse wetten. Dat ga ik vast nog wel eens gebruiken.

Links

Dit vind ik voor een schrijver interessante links:

Gertrude. Hier kan je het manuscript van je laten testen

Canva. Hier kan je gratis ontwerpen voor je boek maken.

Schrijverspunt. Daar heb ik mijn eerste boek uitgegeven. Dat was voor mij een fantastische ervaring maar misschien nog belangrijker, er staan veel schrijfwedstrijden op.

Schrijvenonline een aanrader voor iedereen die wat dan ook schrijft. Grasduin er eens rond en mijn advies is om de nieuwsbrief aan te vragen.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van wat ik schrijf, geef je dan op voor mijn nieuwsbrief via het contactformulier. Het verplicht je tot niets en aan advertenties doe ik niet.

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn werkplek waar ik die bronnen en links gebruik voor mijn verhalen.

mijnwerkplek
dit is mijn werkplek

Deze blog is gepubliceerd op 28-12-2016 en bijgewerkt op 10-02-2021

Deel dit artikel