Peggy Sue
Bron: Billboard advertentie, 11 november 1957

Ze kende de jongens van de Middelbare school. Daar speelden ze al met elkaar. Peggy Sue had donders goed door dat Jerry haar wel erg leuk vond, ze draaide met plezier voor zijn ogen verleidelijk rond.  Zelf was ze ook verliefd op Jerry. Tot over haar oren en vanuit haar tenen. Alleen al zijn naam deed haar trillen.

Hij was de drummer van de band. Eerst keek ze meer naar de zanger, maar die zwarte bril vond ze helemaal niets. Nu waren ze allemaal wat ouder en de jongens waren redelijk bekend als groep rond Buddy.

Dit was de tijd om plezier te maken, het vrije leven inademend. Geen zorgen, geen verantwoordelijkheden. Dus zij en haar vriendinnen dansten op de muziek van de nieuwe Rock-‘n-roll. En als het even kon, ging ze naar de optredens van de band. Peggy wilde Jerry, maar wel op haar voorwaarden.

Jerry vroeg haar mee naar het optreden in de plaats tien kilometer verder. Peggy wilde graag, het probleem was: hoe kwam ze daar. Peggy wist hoe. Jerry gaf ze een beetje vrijheid en in zijn Chevrolet Bel Air zoefden ze naar het optreden.

‘Je hebt toch binnenkort het eindejaarsfeest? ‘

‘Ja, mijn Highschool Prom. Waarom vraag je dat?’

‘Ik wil graag met je mee.’

Ze drukte zich tegen hem aan. Maar verder dan een beetje handtastelijkheid had ze het nog niet laten komen. Ze had eisen. ‘Alleen als jullie een nummer spelen met mijn naam.’

‘Ik schrijf de nummers niet. Dat doet Buddy.’

Ze liet zijn hand even omhoog strelen langs haar benen voor ze hem tegenhield. ‘Dat kan je toch wel regelen?’

Jerry moest aan de bak als hij meer wilde met Peggy. Vol vuur sloeg hij de drums en mishandelde de bekkens. Dat bracht Buddy ertoe ‘Cindy Lou’ te veranderen in ‘Peggy Sue’. Misschien had hij toch gedaan, want Sue klonk beter dan Lou.

Peggy Sue had haar zin en reed met Jerry naar het eindejaarsfeest en daarna naar de hotelkamer. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Is het zo gegaan? Min of meer en nogal aangepast. Dus sorry, niet echt. Buddy stierf in een vliegtuigongeluk. Volgens Don McLean was dat ‘the day the music died.’

Het huwelijk tussen Peggy en Jerry liep op de klippen. Sprookjes bestaan nu eenmaal niet.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel