de loden lady
het graf in de Burchtstraat

Opnieuw zat Antonius bij Frank aan tafel.

‘Antonius, ik ben wat verder gekomen. Aemilia Faustina schijnt inderdaad bestaan te hebben en kan dus de Loden Lady zijn. Ze eist haar graf terug. Hoe stelt ze zich dat voor?

‘Ik snap dat terugleggen op haar rechtmatige grafplek lastig is. Ze eist een graftombe van marmer en glas in de Burchtstraat op de plek van de stalen plaat.’

Frank floot schel voor zich uit. ‘Dat is nogal wat.’ Dat er ook een bizar idee bij hem opkwam, hield hij liever voor zich.

Frank had een klein team verzameld om het probleem aan te pakken. In de vergadering vlogen de argumenten al een uur lang heen en weer. Voorstellen liepen van de brief straal negeren, tot het voeren van jarenlange processen of proberen een afspraak te maken.

Frank schrok op bij het voorstel om Antonius om te laten leggen door de maffia. Dat zou waarschijnlijk de goedkoopste oplossing zijn. ‘De maffia inhuren? Ben je gestoord. De burgemeester is de voorzitter van het bestuur van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid. Moet hij straks zichzelf vervolgen wegen ambtsmisbruik? Doe normaal. Heeft er iemand een beter voorstel?’ Het bleef lang stil. ‘Nee? Dan ga ik met de burgemeester praten over de stand van zaken’. Hij bedoelde zijn bizarre idee, maar daar hield hij zijn mond over dicht.

De burgemeester viel zowat uit zijn stoel over het absurde idee van Frank. Een glazen huisje? Geen denken aan. Frank moest praten als Brugman voor hij de burgemeester overtuigd had. Uiteindelijk hadden ze een afspraak. Frank deed het technische gedeelte en de burgemeester zorgde voor de vergunningen en het bestuur van de vierdaagse. Hij vermoedde dat die bezwaren had.

(Wordt vervolgd)

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Mijn boeken vind je bij Ambilicious en bij Kobo.

Deel dit artikel