Volkskrantmagazine
Was will der Mensch? Elke zaterdag ploft de Volkskrant, inclusief Magazine, op de deurmat. Helemaal uit krijg ik dat dikke pak papier nooit en van het Magazine lees ik alleen de columns van Eva Hoeke en Ibtihal Jadib vanwege de ironie en de humor. En natuurlijk ook de artikelen over wijn en bier, wat meer over mij zegt dan van het Magazine.
Tinder en consorten
Toch bezondig mij soms ook aan het lezen van een artikel, in dit geval de rapportage over ‘daten in de jaren tien,’over Tinder en consorten. Interessant artikel, het roept direct op “Wass will der Mensch,” als vrije interpretatie van “Wass will das Weib” van die goede oude Freud. Soms komt die sigaren rokende, cocaïne snuivende uitvinder van het Oedipus complex nog van pas. Aangezien we genderneutraal zijn is het der Mensch in plaats van das
Weib.
Genderneutraal
Genderneutraal of niet, het artikel gaat alleen over vrouwen en hoe ze een date selecteren. Zijn er geen mannen met het zelfde probleem? Is er research gepleegd voor het artikel of is het bladvulling? Op het laatste moment verzonnen en toen snel een paar vriendinnen of familieleden gebeld? Het zou me niet verbazen als het een vluggertje is, niet voor niets noem ik het Magazine altijd het plaatselijke sufferdje. Jammer, het onderwerp vraagt gewoon om meer verdieping.
En cliché of niet, ze zeuren over de mankementen aan hun al dan niet beëindigde relatie.
Het middelpunt der aarde ben IK
Het probleem is een IK-probleem, wat niet zo gek is in onze huidige maatschappij. Alleen het is een Ik zonder zelfreflectie. Er zijn bijna 8 miljard mensen, die allemaal direct na de geboorte krijsen om de tiet van hun moeder. En zelfs alle volwassenen stinken nog steeds op het toilet. Dus waar komt het idee vandaan dat de IK het middelpunt is waarnaar alles zich moet plooien? De mens is een sociaal wezen en iedereen, op een zonderling na, wil ergens bij horen. Wil de mens een bestendige relatie dan hoort daar geven en nemen bij.
Dus waarom selecteren op de dingen die je niet aanstaan? Selecteer op de dingen die je wel aanstaan. Daarna kan je altijd nog zien of de optelsom van positieve en negatieve dingen het totaalplaatje interessant maken.
Hier vindt je mijn contactformulier
Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook
Geef een reactie