Gio Eloise

Boek

‘De zoektocht van Gio’ is een single fantasy e-boek. Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Citaat

‘Onze groep trekt rond, we handelen in oud ijzer en zijn ijzersmeden. Andere Roma groepen maken muziek. Basulty’s? Je bedoelt de Basily’s. Dat zijn de beste muzikanten. Je speelt gitaar. Je moet bij die groep zoeken.’ ‘En de Basulty’s?’ ‘Vaag staat me iets bij van een familieruzie en een afsplitsing. Misschien komt daar de naam de Basulty vandaan. Ik gok.’ Hij kreeg in ieder geval meer kennis van de Roma groepen. Misschien wist de oude man meer over het orkest. ‘Mijn vader zou gespeeld hebben in het orkest van de familie Cioabă. Waar vind ik die familie?’ De oude man krabde op zijn hoofd en dacht na. ‘De rijkste van die familie wonen in het gebied rond Sibiu. Daar woont hun koning. Vraag daar rond. Meer weet ik niet.’

Hij had zijn geld terug. Hij had gehoopt dat de Roma’s hem meer konden vertellen over zijn familie. Een tweede glaasje likeur sloeg Gio beleefd af. Op de weg terug naar het centrum gingen zijn gedachten opnieuw naar Eloise. Hij besefte dat hij van haar hield ondanks dat hij gezegd had dat hij geen romantisch gedoe wilde. Eloise was anders. Dat vond Gio lastig. Ze kende zijn buitenkant en liefde bracht het openstellen van de binnenkant met zich mee. Ze voelde hem aan. Net zoals hij voelde dat ze ergens meezat. Dat vroeg hij aan haar op de kamer

Citaat 2

De knul schrok van de hand van Gio op zijn schouder en zijn gezicht trok wit weg. ‘Luister knul. Misschien versta je me. Misschien niet. Je blijft bij deze groep mensen uit de buurt. Snap je?’ Het diefje snapte het en maakte dat hij wegkwam. Hij zocht een andere plek voor zijn bezigheden. ‘Wat was dat?’ ‘Eloise dat was het knulletje van mijn portemonnee. Voor vandaag heb ik hem op andere gedachten gebracht.’ De gids kende zijn vak. Van de diepe kelders tot de hoogste toren toonde hij hen de bezienswaardigheden van het kasteel. Volgens de gids moest het uitzicht vanaf de toren spectaculair zijn. Jammer voor Gio was het bewolkt weer.

Het hoogtepunt voor de gids vormde de kerker onder de Ridderzaal. Met vuur vertelde hij dat Vlad Tepes, de prins van Walachije, hier gevangen zat. Hij noemde rap de bijnaam van Vlad: Vlad Dracula, wat zoveel betekende als Vlad, de zoon van de draak. Dracula, het boek van Bram Stoker, hoorde Gio om zich heen fluisteren. Volgens de legende, de stem van de gids schoot omhoog, spietste Vlad drieëntwintigduizend Turken. Dat vond Gio rijkelijk overdreven. Oude verhalen hadden de neiging om uit te groeien. De spottende opmerking die hij zachtjes maakte, ontlokte aan Salina een nijdige blik. Die meid had werkelijk de pest aan hem. En dat alleen vanwege het wegsturen bij het openen van de aardewerkpot

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel