Gio Eloise Corvin

Wilma nam een slokje likeur voor ze van wal stak. “Toen ik zeventien was, ontmoette ik hem in de bakkerij waar ik werkte. Hoe ging dat. Hij maakte grapjes, ik vond hem leuk, we gingen uit. De twee andere vriendjes verdwenen uit mijn leven. De Bossche kermis was los en het waren zwoele augustusnachten. Op het woonwagenkamp stookten ze vuurtjes in oude olietonnen, dat vond ik spannend.”

Gio leunde achterover, de foto bleef hij in beeld houden. Hij had het gevoel dat zijn moeder deze keer oprecht was. “En verder?”

“Elke avond zochten we elkaar op. Voor mijn ouders was ik zogenaamd naar een vriendin. Die smoes gebruikte ik vaker. Ik wist hoe pa in zijn kroeg over het woonwagenkamp sprak. De gastvrijheid van zijn zigeunerfamilie maakte diepe indruk op me en ik was jaloers op de fleurige kleding van de vrouwen. Dat wilde ik ook. Als Giuvanni gitaar speelde, moest ik meebewegen in zijn ritme tot in de slaapkamer.”

Gio tikte op de foto. “Dit is onmiskenbaar mijn vader. Hoe reageerde hij op je zwangerschap?”

“Ik wilde hem het nieuws vertellen. Zingend fietste ik naar het kamp. We hielden van elkaar en ik was zeker van zijn reactie. De witte jurk had ik al zien hangen. Op het woonwagenkamp waren de plekken van de wagens leeg. De grond zakte onder mijn voeten weg. Niemand wist iets en nog geen briefje liet hij achter. Na vier, vijf maanden kon ik mijn buik niet langer verbergen. Pa was woest, sloeg de tafelstoel aan diggelen en smeerde hem naar zijn kroeg. Ma huilde. Nadat mijn dikkere buik de onvermijdelijkheid liet zien, had kwaad blijven geen zin. Ma overtuigde pa van het plezier van een kleinkind. Ze waren lief, ze vingen me op en pasten op je, zodat ik kon werken.”

(Word vervolgd)

Toelichting

Proloog komt uit het eerste hoofdstuk van ‘De zoektocht van Gio.’ YA fantasy over Gio en zijn magische krachten. Gio gaat op zoek naar zijn vader en de betekenis van zijn magische krachten. Heksen, Sinti en geesten kruizen zijn pad en vindt hij zijn liefde terug?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel