Gio Eloise Corvin

Eindelijk hoorde hij iets wat hij kon geloven. Het belangrijkste ontbrak. “Hoe heet hij?”

Wilma schudde spijtig haar hoofd. “We zijn te kort samen geweest. Hooguit twee weken. Ik ken hem alleen als Giuvanni van het woonwagenkamp.”

Was dit alles wat zijn moeder hem kon vertellen? Deze kleine snipper kennis frustreerde Gio. Meer had hij nodig, veel meer. “Ik weet iets meer, Giuvanni, woonwagens, zigeuners, gitaar spelen. Hier heb ik niet zoveel aan. Hij kan net zo goed kassiewijlen zijn of in Verweggistan wonen.”

Wilma keek hem fel aan. “Die vuile rotzak liet mij in de steek. Als ik hem in handen krijg, dan zal hij het bezuren. Wat wil je nog meer van me? Ik snap dat je kwaad op mij bent, maar kijk liever naar jezelf.”

Verdomme, zijn moeder kwam weer met een afleiding. “Wat nu weer?”

“Je hebt je school af. Een echte baan heb je niet en zoek je ook niet. Doe liever wat met je leven. Je kunt als meubelmaker terecht bij Bram. Maar nee, je speelt liever gitaar in de kroeg voor een glas bier, een meid die je meeneemt en een grijpstuiver.”

(Word vervolgd)

Toelichting

Proloog komt uit het eerste hoofdstuk van ‘De zoektocht van Gio.’ YA fantasy over Gio en zijn magische krachten. Gio gaat op zoek naar zijn vader en de betekenis van zijn magische krachten. Heksen, Sinti en geesten kruizen zijn pad en vindt hij zijn liefde terug?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel