Gio Eloise Corvin

“Ma, laat me.” Gio voelde opnieuw de woede in zich opkomen.

“Wat laat me, er is niets mis met meubels maken. Wie denk je dat je bent? Ramses Shaffy? Omdat je met een gitaar wat hocus pocus kan laten zien? Die vreemde krachten komen niet van mij. Die moeten van je vader zijn. Al die bezoeken aan psychiaters hebben niet gewerkt en het wordt tijd dat je uitzoekt waarom die dingen om je heen gebeuren. Zoek hulp. Die Wicca-groep van je moet daarbij toch kunnen helpen?”

Natuurlijk gooide ma, als voormalig cabaretzangeres, die vergelijking met Ramses voor zijn voeten. Het rood kwam voor zijn ogen. Hij moest hier weg voor het uit de hand liep. ”Ik ben het spuugzat, je vertelt te weinig en te laat. Ik smeer hem. De groeten.”

Bammmm. Eerst een, daarna twee en vervolgens buitelden de andere boeken met doffe klappen op de grond.

Uit de eerste lantarenpaal kletterde de lamp naar beneden. Bij de derde lantaarn vond Gio het verstandiger op een bankje in het park te kalmeren voor de krant morgen weer volstond met miraculeus lamploze lantaarnpalen.

Het zittend voor zich uitstaren bracht rust in zijn hoofd. Voor een slaapplek kon hij het beste eerst het Aambeeld proberen. Misschien zat zijn vriend Karel daar. Voor een luisterend oor kon Gio altijd op zijn vriend rekenen. Daarna regelde hij een slaapplek. Hetzij bij Karel, hetzij ergens anders. De komende tijd was hij niet van plan naar huis te gaan.

(einde)

Toelichting

Proloog komt uit het eerste hoofdstuk van ‘De zoektocht van Gio.’ YA fantasy over Gio en zijn magische krachten. Gio gaat op zoek naar zijn vader en de betekenis van zijn magische krachten. Heksen, Sinti en geesten kruizen zijn pad en vindt hij zijn liefde terug?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel