Ik had ook aan ChatGPT om een flaptekst gevraagd. Het voorstel waar AI mee kwam, was beter dan de verhaal ideeën die ik van ze kreeg. Op zich was dat logisch, want een flaptekst is in wezen reclame. Daarmee trek je de lezer om het boek op z’n minst open te slaan. Het Bolletje-Eierbeschuit voorstel liep wel aardig, maar was niet mijn stijl. Het hielp me wel om met iets andere ogen naar de flaptekst te kijken.
Voor het boek heb ik ook een omslag nodig. Ook voor de omslag gold dat een omslag laten maken voor mij te duur was. Ik heb Wombo en Canva gebruikt. Ik was tevreden over de omslag en kon weer verder. Voor de publicatie had ik ook een ISBN-nummer nodig, anders was ik, als boek, nogal slecht te vinden. Dat was geen probleem: ISBN-nummers had ik nog in voorraad. Een paar jaar geleden had ik er voor € 250 tien gekocht. Dat was een kopie vergeleken met de prijs van een nummer.
Met deze fase afgerond, ging ik het boek klaar gaan maken als EPUB voor plaatsing in Kobo. Ook daar had ik me al in een eerder stadium in verdiept, want een Wordbestand opsturen naar Kobo met de boodschap’ Alsjeblieft, plaats het, maar’ kan, maar ik doe het liever via de regels om goed geplaatst te worden. Dat kost tijd en kennis van het maken van een EPUB. Ik kan me voorstellen dat voor schrijvers daar geen zin in hebben, die besteden het ook uit. Dat zou ik ook graag doen, maar ja: al die euro’s!
Hier vind je mijn contactformulier
Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook
Dit is mijn Instagram account.
Geef een reactie