Gijs en de tunnel van Merlijn

Gijs was het zelfs een keer overkomen dat een dronken student zijn slijtagebroek wilde kopen. Daar had Gijs geen seconde voor nodig. Onder de ogen van Wim wisselden broek en geld van eigenaar.

Hoofdschuddend zei Wim: “Gijs, je doet me nog steeds focking versteld staan. Dat je dat durft.”

“Hoezo? Het is zomer. Ik rij straks in een korte broek in het donker naar huis. Niemand ziet dat het een boxer is.”

“Ik bedoel het binnen een seconde besluiten je broek te verkopen. Bizar.”

Gijs keek om zich heen, hij zocht Jaap. Hij had vijftig euro en wilde een biertje. “Joh, ik heb die broek voor tien euro gekocht. Hij is afgedragen en als een dronken malloot geld biedt voor die derdehands broek omdat hij meent dat het de laatste haute couture is, hoef ik daar niet over na te denken. Jij wikt en weegt, ik niet. Ik heb vijftig euro in mijn zak. Wil je wat drinken?”

Gijs kocht al zijn kleding bij het Leger des Heils, ze hadden daar een goede kwaliteit tegen een lage prijs. Alleen ondergoed en sokken kocht hij nieuw. Dat ondergoed snapte Wim. Dat van die sokken vond hij raar. “Alles koop je oud en je sokken koop je nieuw. Dat vind ik vreemd, ik zweer het. Waarom is dat?”

De vraag deed Gijs rillen. “Van het idee dat een ander met zijn voeten in die sokken gezeten heeft, krijg ik de kriebels. Vraag me niet waarom, ik weet het niet.”

Met “Alsjeblieft, geniet ervan,” schrok Jaap Gijs uit zijn gedachten op en zette het tweede biertje voor Gijs neer. Gijs betaalde die biertjes binnenkort terug door een paar klusjes voor Jaap te doen, dat was zo’n beetje hun stilzwijgende afspraak. Gijs had twee rechterhanden, Jaap niet en zo hielpen ze elkaar.

(Word vervolgd)

Toelichting

Dit gedeelte komt uit het eerste hoofdstuk van ‘De tunnel van Merlijn.’ YA fantasy over Gijs en zijn zoektocht naar Merlijn om een Shangri-Laan te redden. Aliens, magie en een nieuwsgierige journaliste kruizen zijn pad. Slaagt hij?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel