Gijs en de tunnel van Merlijn

Af en toe sloeg de twijfel toe, had hij de juiste studie gekozen? Dan dacht hij aan die opgraving bij dat Romeinse grafveld tijdens zijn eerste stage. Nog zag hij het beeld voor zich van dat simpele stenen fluitje in zijn hand en voelde hij hoe dat kindergraf hem ontroerde. Zoiets gaf hem meer voldoening dan de studie informatica van Wim. Ja, archeologie was de juiste studie voor Gijs. Hij had minder geld, daar stond tegenover dat hij deed waar hij zin in had.

Een andere opgraving die hem was bijgebleven, was de vrijwilligersklus van een week of drie geleden. Niet omdat het zo kortgeleden was, maar vanwege die vijfhonderd-ponder uit de Tweede Wereldoorlog die boven op het Romeinse scheepswrak lag.

Wat hem boven het halfvolle glas dwarszat was niet alleen de ontbrekende stageplek. Sinds vorige week kwam daar liefdesverdriet bij.

(Word vervolgd)

Toelichting

Dit gedeelte komt uit het eerste hoofdstuk van ‘De tunnel van Merlijn.’ YA fantasy over Gijs en zijn zoektocht naar Merlijn om een Shangri-Laan te redden. Aliens, magie en een nieuwsgierige journaliste kruizen zijn pad. Slaagt hij?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel