een schrijversblog voor lezers van fantasy en andere zaken

Fantasie verhalen

Roadmap vaccinatie corona naar nergens

de roadmap vaccinatie corona

Ik wil weten wanneer ik aan de beurt ben voor de vaccinatie en daarvoor zoek ik de roadmap vaccinatie corona. De stofwolken van de valse vaccinatiestart zijn een beetje neer gedaald, dus ik denk, kom laat ik eens op de site van het ministerie kijken wanneer ik, een min of meer gezonde thuiswonende vierenzeventig jarige, me kan melden voor die vrijheid gevende vaccinatie. Dat lijkt mij toch een normale vraag. Ik tik in ‘roadmap vaccinatie corona’, mooi, mooi, de eerste hit is rijksoverheid en daar staat die roadmap.

De roadmap vaccinatie corona

Mmm, hij is een tikje oud, hij is van 12 januari dat is bijna twee maanden

Roadmap, onderhevig aan disclaimer (bron: rijksoverheid.nl)

geleden. Misschien staat er nog een andere hit. Ja, er staan brieven van een latere datum aan de Tweede Kamer van vijfentwintig kantjes maar zonder handig overzicht voor een simpele burger. Die ontbrekende informatie verbaasd me.

Dat ministerie heeft een afdeling voorlichting die, schat ik, groter is dan de redacties van alle landelijke kranten bij elkaar en ze zijn niet in staat om die roadmap een beetje bij te houden?

Of zijn al die voorlichters in het kader van de Rutte doctrine druk bezig elk WOB verzoek zwart te kalken? Zo iets moet het zijn anders zou ik het ook niet weten.

The road to nowhere

Direct schiet mij een liedje te binnen “ We’re on a road to nowhere,” van de Talking Heads. Wil je de video zien, klik hier. Ik vind de tekst uit 1985 (We zijn op weg naar nergens, kom maar binnen en we nemen de tocht naar nergens) meer dan toepasselijk en wat een voorspellende gaven had die band.

Heb ik wat aan die roadmap?

De kleurtjes zijn mooi, daar is niets mis mee. 2021 is duidelijk maar wat betekent Q1, Q2, Q3 en Q4? O, wacht even, bij vaccins onderaan op het eerste blad staat met hele kleine lettertjes iets over kwartalen en met het vergrootglas erbij vermoed ik dat Q1 enz. kwartaal betekent en dat is vreemd volgens mij is de afkorting van kwartaal  kw. Of zit hier een diepere betekenis achter Q? Q?, kukeleku? ik hoor de kip kraaien maar weet niet waar het ei ligt? Zoiets misschien als symbool voor de onnavolgbare vaccinatie aanpak? Of is dit kafkaiaanse humor?

Van Google leer ik dat Q. de Engelse afkorting voor kwartaal is. Ach, ik ben een dombo, natuurlijk gebruikt een beetje voorlichter Engelse begrippen om een Nederlander iets te vertellen, dan loopt hij tenminste niet het risico dat ik snap wat hij over wil brengen.

Het schema van de roadmap vaccinatie corona

Heb ik wat aan het schema? Behalve dat Q dingetje zit ook die disclaimer mij dwars. Eigenlijk komt het erop neer, dat het schema niets zegt behalve dat het kan vriezen of  kan dooien. Het kan dus alle kanten op.

Is het schema voor mij duidelijk? Ja, ik kan het volgen en kan zien wanneer ik theoretisch naar de stand 12-1-2021 aan de beurt zou moeten komen. Vanaf half februari zet de huisarts dus een prik bij mij. Ik heb het de huisarts laatst nog eens gevraagd maar ze wist nog nergens van. Ik had niet anders verwacht, ik roep al vanaf december dat het juni is vóór ik aan de beurt ben. Toch volgens de krant zou ik nu aan de beurt zijn, ach misschien ben ik te pessimistisch, ik wacht af.

Vraagje: is het nu echt zo moeilijk om een paar mensen vrij te maken om die roadmap bij te houden? Er werken ongeveer vijfduizend mensen op het ministerie! Kom op zeg.

The road to nowhere

Nu vooruit, het is zo toepasselijk dus hier nog een stukje van de Talking Heads: “We rijden nergens heen. Kom maar binnen en we nemen de tocht naar nergens. We zullen die rit maken. Misschien vraag je jezelf af waar je bent. Kan me niet schelen. Hier is de tijd aan onze kant. Het brengt je hier, het brengt je daar. We zijn op weg naar nergens.”

Ach misschien ben ik te pessimistisch, te negatief, als ik de krantenberichten mag geloven is de groep waar ik ben ingedeeld nu aan de beurt. Ik heb nog niets gehoord, maar vooruit, misschien wordt het 1 april als ik aan de beurt ben wat op zich geinig is.

Wil je het schema van het ministerie zien, klik hier

Wil je naar het contactformulier? Klik hier

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier    

 

Deel dit artikel

Vorige

De wormencompostbak en de reddot design award

Volgende

John Lennon for ever

 1. Hans Vink

  Ben ook vol verlangen!
  De 90ers zijn al geweest(oa mijn moeder 96).
  De 80ers, geweest. 60ers geweest.
  Dus de 70ers worden overgeslagen!

 2. Ursula

  Scherpe observatie. Ik zou het naar het ministerie sturen of inzenden als open brief aan de krant…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén