Deel 1

Een omgevingsvergunning in Nijmegen

een omgevingsvergunning
Het oude stadhuis in Nijmegen

Een omgevingsvergunning aanvragen? Bezint er u begint.Misschien is het makkelijker om gewoon je gang te gaan. Ter lering ende vermaak geef ik u mijn ervaring met het vragen van een omgevingsvergunning. Al van een aantal jaren terug, maar ik heb het stinkende vermoeden dat er weinig veranderd is.

Een balkon met een schuifpui

Ik wil ons balkon dicht maken met een schuifpui, het balkon ligt aan de achterkant, niet direct aan de openbare weg en het balkon ligt in de gevel. Niets aan de hand, want in zo’n geval mag je volgens informatie van de rijksoverheid gewoon je gang gaan.

Maar oeps… het ligt in beschermd stadsgezicht. Dan is wel een vergunning nodig. Ik bel toch maar even met de gemeente.

Telefonisch contact met de gemeente

Doet u dat wel eens, iemand bij de gemeente opbellen waar je het telefoonnummer niet van hebt?

Bellen… wachten… je krijgt een algemeen nummer… gemeentenaam intikken…. wachten  .. telefoniste…. je vertelt waar het om gaat … in de wacht…, nee, u moet niet bij mij zijn…. in de wacht….  Enfin na 15 minuten ben je bij iemand, die er over gaat.

“Ojé, dit is toch wel een twijfelgeval; ik ga overleggen”… in de wacht… “vraag toch maar een omgevingsvergunning aan.” Na een half uur heb ik het antwoord op een toch niet erg ingewikkelde vraag.

Informatie over een omgevingsvergunning

Op de website van de gemeente vind je geen informatie over wat er bij een omgevingsvergunning allemaal nodig is. Ja wat je nodig heb voor subsidie maar die hoef ik niet, ik wil alleen weten wat ik allemaal in moet dienen om een omgevingsvergunning te krijgen.

Dan maar naar de stadswinkel. “Nee, u kunt niet zo maar binnen lopen, u moet een afspraak maken.” Dat kan ik billijken, Nijmegen is een grote stad en dan is het slim dit soort zaken een beetje te reguleren. Stel je voor dat iedereen zomaar binnen komt lopen. Dat kan de gemeente niet hebben. Tenslotte is de burger er voor de gemeente en niet andersom. Dus, ik maak een afspraak.

En nu voor iets compleet anders

Van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’ is deel 1 ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ verkrijgbaar. Als je wilt bestellen of weten wat je kan verwachten, lees dan het eerste stuk (inkijkexemplaar, onderaan)

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Deel dit artikel