pausin johanna deel een
mijn bundel pausverhalen

‘Agnes, Dorestad is mijn nieuwe parochie. We moeten afscheid van elkaar nemen.’

Teleurgesteld en verslagen roerde ze in de pan soep. Het beviel haar prima bij Johannes. In de hardhandige handen van pa had ze geen zin en in de pastorie las ze zonder problemen in de bijbel en de twee andere boeken van Johannes. ‘Johannes, kan ik niet met je meegaan? Heb je geen andere oplossing? Als jij het vraagt aan mijn vader, vindt hij dat goed.’

Zonder op te kijken trok ze haar onderkleed omhoog om aan de jeukplek op haar bovenbeen vlak bij haar dij te krabbelen. Ze haastte zich niet met die jeuk, ze voelde de blikken van Johannes branden en Agnes wist hoe ze Johannes zover kon krijgen om haar mee te nemen. Ze wist donders goed dat Johannes haar begeerde want diens geile blikken spraken boekdelen, hij wilde haar in zijn bed. Dat ze die wellustige blikken nog niet verder liet uitgroeien dan het strelen van haar borsten en die liefde nog niet voluit beantwoordde, deed niet ter zake en kwam haar misschien zelfs goed uit. Haar rok schoof iets verder omhoog, de ogen van Johannes streelden de welving van haar billen. Die billen beloofden dat het niet lang meer zou duren voor Agnes zich aan Johannes gaf. Dat was voldoende.

Johannes aarzelde geen moment, direct regelde hij het met haar vader. Met z’n tweeën te voet op reis naar Dorestad, dat kon niet. Haar broer John vroeg of ze gek geworden was  en bovendien brak de herfst aan met korte dagen en slagregens. Zodra een handelskaravaan in de richting van Dorestad vertrok, vergezelde Agnes Johannes vrolijk naar diens nieuwe parochie, van die vader had ze geen last meer.

Dorestad kuste Agnes als het ware wakker, ze mocht, op voorspraak van kapelaan Johannes, naar de katholieke school. Fantastisch vond ze die nieuwe vakken zoals rekenen, Latijn, Grieks en aardrijkskunde. Stil zittend in de grote groep kinderen zoog ze alles op als een spons. Thuis danste ze zingend, schoon makend en kokend, door het huis. Dorestad gaf haar een toekomst, overdag op school en ‘s nachts in het bed van Johannes. Daar, in dat bed, speelden ze het spel van man en vrouw en deze heerlijke gevoelens overspoelden Agnes. Agnes bloeide, lichamelijk en geestelijk, helemaal op en Johannes had aan haar, op alle gewenste gebieden, een prima huishoudster. (wordt vervolgd)

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Deel dit artikel