De pausverhalen

Ik schrijf verhalen over de pausen, daar zitten smeuïge portretten onder. Ook zo’n smeuïg portret is toch het wereldse hoofd van het katholieke geloof. Het geloof gaat uit van het bestaan van God én de duivel. Het leek me leuk om iets vanuit het gezichtspunt van de duivel aan mijn pausverhalen toe te voegen.

Een onbekende religie

HIJ heeft me lang geleden met mijn volgelingen uit de hemel in de hel gestort. Daar mag ik heersen. Dat is mij niet genoeg, ik zoek de confrontatie met Die Van Boven. En daarvoor wil ik een onbekende religie groot maken. Dat moet niet zo moeilijk zijn. Ik heb vaak zat een naïeve, goedgelovige sukkel gevonden die ik met wat visioenen een mooie religie aansmeerde. Mooi voor mijn doel wel te verstaan, niet per se voor die goedgelovige sukkel. Het vinden van zo’n onbekende religie is het probleem, want die religie is, tja het woord zegt het al, onbekend. En wat je niet kent, is lastig te vinden.

En ik weet waar ik het over heb. Sinds GOD mij en mijn volgelingen uit de hemel heeft gesmeten, zoek ik een religie om die tegen HEM te gebruiken. Mij uit de hemel gooien! Ik, een van zijn trouwste aanhangers, Samaël, de aartsengel. Nu sta ik bekend als de duivel, satan, lucifer: het ultieme kwaad. Zo was het echt niet, maar dat is een ander verhaal.

Ik zal het HEM inpeperen. Ik zoek dus een onbekende religie om die naar mijn hand te zetten en tegen HEM te gebruiken. Met de Azteken was ik er vlakbij: mensenoffers. Kijk dat schoot lekker op in mijn richting. Maar GOD had het in de gaten en stuurde de Spanjaarden op mij af. Einde Azteken.

GOD was toch wel geschrokken en Gabriël kwam langs om vrede te sluiten. Tevergeefs, natuurlijk.

Armageddon

Later probeerde ik het wat subtieler maar echt grip kon ik niet krijgen op Luther of Calvijn. Het verst kwam ik nog met de mennonieten van Jan van Leiden in Münster met veelwijverij en meer van dat soort leuke dingen.

armageddon
het einde der tijden

Ook heb ik nog aanhangers in de hemel die er zo nu en dan in slagen duivelse elementen in het geloof te krijgen. Bijvoorbeeld de Inquisitie. Die was niet van GOD. Nee, die was van mij.

Maar het schiet allemaal niet op: ik zoek nog steeds naar een onbekende religie om die groot te maken.

Het zal me lukken en op een dag komt dan het einde der tijden, armageddon. Dan trek ik met mijn heerscharen tegen HEM op en dan zullen we nog eens zien wie de sterkste is. 

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Deel dit artikel