Wormencompostbak en de reddot design award

wormencompostbak
Mijn wormencompostbak

Heeft u wel eens van de reddot design award gehoord? Ik niet, tot ik een wormencompostbak kocht met de pochende reclame ‘reddot design award’. Het plaatje oogde al mooi, de werkelijke uitvoering is wat mij betreft, inderdaad die award meer dan waard. Het is een sierlijke compostbak met mooie vormen en niet te groot voor mijn kleine tuin. En als het te koud is, kan ik hem zelfs makkelijk in de kelder zetten.

Maar wat is die prijs nu eigenlijk? Wel de reddot design award is een internationale prijs voor design die jaarlijks uitgereikt wordt. Het is één van de meest gerespecteerde internationale designprijzen en jaarlijks melden zich ongeveer 11.000 inzendingen uit de hele wereld. De jury van designers en specialisten beoordelen de ingezonden producten op onder meer design, innovatie en functionaliteit. Dan is het logisch dat winnaars voor hun product graag reclame maken met die prijs.

Wormencompostbak in de tuin

Nu staat die wormencompostbak in de tuin. De tuin is niet groot en in vergelijking met mijn vorige tuin zelfs klein te noemen, maar dat boeit mij niet. Ook deze tuin staat vol planten en altijd vind ik een gaatje om nog wat planten te kweken en uit te planten.

Ruimte voor een forse compostbak heb ik niet maar voor deze wormencompostbak maak ik ruimte en nu ga ik de inhoud opbouwen. Wormen heb ik nog niet want het is op dit moment iets te koud, ik heb nog even geduld.

Zomaar een paar wormen uit de grond vissen is geen doen. Dat kost veel te veel tijd met een minimaal resultaat. Ja, ik kan wormen aan een andere compostbak gebruiker vragen, jammer genoeg is het een beetje lastig om met een emmertje wormen over straat te lopen, die beesten kruipen eruit. Bovendien is niet elke worm geschikt voor werk in die compostbak, sommige aarden niet in de kleine bak. De rode compostworm (Dendrobena Veneta) en de tijgerworm (Eisenia Fetida) zijn het geschiktst. Zo, het Latijn is ook weer bijgespijkerd en het klinkt interessant.

Dus tegenwoordig stap ik regelmatig een hengelzaak in om wormen te kopen.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Deel dit artikel