Tina Turner

Tina Turner
Bron: Philip Spittle 2009

Kort geleden zag ik de documentaire over Tina Turner. Het leven van Anna Mae Bullock ging niet over rozen. De steenrijke zangeres, de queen of rock,  is met 200 miljoen verkochte platen de bestverkopende vrouwelijke rockartiest ter wereld. River Deep, Mountain High vind ik nog steeds haar beste nummer. Het vat haar leven goed samen. Dat leven klom omhoog vanuit de put van mishandeling en vernedering (River Deep) naar de rijkdom en het toppunt van roem als popster (Mountain High). Roem en rijkdom, ze mag het allemaal van mij houden.

Tina en de liefde

De mens is een vreemd wezen en liefde is helemaal een vreemd iets. Tina heeft op dat gebied niet veel geluk gehad. Haar ouders verdwenen alle twee een voor een met de noorderzon. Vaak denken kinderen dat het hun schuld is. Nee, liefde in haar jeugd kende ze niet.  Na zestien jaar een gewelddadig huwelijk te hebben gehad, scheidde Tina van Ike Turner. Het enige wat ze uit de scheiding over hield was haar naam. Die was goud waard en bracht haar terug aan de top.

Tina Turner en dansen

Dansen en Tina horen bij elkaar. Zelf heb ik totaal geen maatgevoel. Tina wel, als een wervelwind danst ze in minirok op hoge hakken over het toneel met een pruik leeuwenhaar.

Save the last dance for me zingt ze als Ike en Tina Turner. Dancing in the street is een duo met David Bowie. Let’s dance doet ze trouwens ook met David Bowie. Music keep me dancing is ook een dansnummer, net als Private Dancer.

Misschien wil niet iedereen met haar dansen, vanwege die stilettohakken. Maar zingen willen ze allemaal met haar: Rod Stewart, Mick Jagger en Paul McCartney. Paul zag wel geacht hebben: “Tina is geen Eleanor Rigby.”(link toevoegen)

Ike en Tina Turner

Ike en Tina Turner komen nooit los van elkaar.Ze zullen altijd in een adem genoemd worden. Samen zijn ze opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. Tina leeft nog. Ike is overleden aan een overdosis cocaïne.

Tina stond bekend om haar krachtige stemgeluid en om haar energieke optredens. Dat gaat haar niet meer lukken. Lopen is geen pretje voor haar. Een leven lang rondspringen op hoge hakken is niet is waar je benen voor gebouwd zijn.

Nee, naar roem en rijkdom hoef je niet te verlangen.

Dit is een update van een eerder verhaal

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel