Richard Cory
de taartendief

Vanaf de bank had Venus hem in de gaten gehouden, af en toe zwiepte de dikke staart heen en weer. Het lichaam lag een beetje naar voren gebogen met de poten schrap alsof hij elk moment kon springen. Af en toe liet de kat een grom horen. Die omhoog gebogen rug? Venus zag hem als een indringer wat hij natuurlijk was. Hier moest Lugh iets aan doen.

Tokkelend op de gitaar draaide hij zich naar Venus en zong: ‘Denk aan de muizen die je vangt, denk aan de poezen die je neemt, denk aan de kater waarmee je vecht, denk aan de kater waarvan je verliest, denk aan mij, denk aan de sterkste kater en geef het op.’ De laatste klanken liet Lugh langzaam wegsterven en toen liet hij de gigantische, titanisch opgebouwde kater vanuit zijn lijf Venus bespringen. Dit gevecht ging Venus niet aan, hij smeerde hem.

Adina had het met belangstelling gevolgd: ‘Hij komt terug?’

‘O ja, maak je geen zorgen, hij vindt afleiding in poezen en is voortaan aardig voor me. Waarom heeft die kat een vrouwennaam?’

‘Die kat is een beetje van god los en ik vond de naam van de naakte Venus passend. Over naakte godinnen gesproken, kom mee naar boven, we gaan de runen werpen.’

De runen vielen gunstig. Adina wierp ze zelf, de uitkomst stond vast. De runen bezegelden de overeenkomst, de oma van Adina gaf haar zegen en een half uurtje verder kenden ze elkaar in de Bijbelse betekenis.

De schemering viel in voor Adina en Lugh het avondeten gebruikten aan de grote olijfhouten keukentafel. Adina vond deze avond een mooie gelegenheid voor het gebak als toetje.

Lugh vond het prima, hij at alles op spruitjes na, bovendien smaakte de taart fantastisch. Lugh had gevonden wat hij zocht, hij voelde zich op z’n gemak bij haar en dat was voor een overeenkomst tussen twee leden van het volk al heel wat. Ze boeide hem, met plezier gaf hij haar die drie kinderen en daarna zag hij hoe het verder liep. Deze vrouw en deze plek kon de reisdrift misschien de baas en wie weet, ging hij hechten aan de kinderen.

(Wordt vervolgd)

Bij Kobo vind je meer van mijn boeken/verhalen

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel