Gio Eloise Corvin

“Wat kunnen mij die kapotte glazen schelen, zo ga je als moeder niet met mijn gevoelens om. Ik wil nu de waarheid, niet opnieuw een verzonnen naam.”

“Jonge toch, laat het me je uitleggen. Ik was van plan het je te vertellen op je achttiende verjaardag.” Ze loog. De naam van die rotzak had ze mee willen nemen in haar graf.

Weer sloeg Gio met zijn vuisten op tafel. “Die verjaardag was vier jaar geleden en nu laat je ineens, op mijn tweeëntwintigste verjaardag, de naam Giuvanni uit je mond vallen. Verzin je die ter plekke om van me af te zijn? Het zal wel weer een leugen zijn, net als alle namen tot nu toe. Al die jaren dat ik het vroeg, heb je me belazerd.”

Als afleiding wees Wilma op de thermoskan. “Schenk koffie in en geef me er een neut bij, dan leg ik je alles uit.”

Gio kende zijn moeder. Natuurlijk nam ze een aanloop, ergens met een rechte lijn naartoe gaan, had hij haar nog nooit zien doen. Misschien wilde ze tijd winnen, misschien had ze dorst, misschien vond ze het moeilijk. Met een wild gebaar schoof Gio koffie en neut in haar richting. Dit keer drukte hij door. “Ma, ik ben die trucs zat, vertel.”

“Ik had vroeger een slank figuur, goed gevormd op plaatsen die mannen aantrokken. Ik kon krijgen wie ik hebben wilde, ik hoefde maar met mijn vingers te knippen.”

Gio verloor opnieuw zijn geduld. “Ma, hou op met die rookgordijnen, die omweg heb je te vaak toegepast. Vertel.”

Met de koffie op en de eerste nip van de notenlikeur zalig omlaag glijdend, kwam Wilma bij de kern. “In de eerste maand na je geboorte wist ik niet zeker wie je vader was.”

Tot nu toe had Gio de indruk dat zijn moeder tijdens een relatie monogaam was.

(Word vervolgd)

Toelichting

Proloog komt uit het eerste hoofdstuk van ‘De zoektocht van Gio.’ YA fantasy over Gio en zijn magische krachten. Gio gaat op zoek naar zijn vader en de betekenis van zijn magische krachten. Heksen, Sinti en geesten kruizen zijn pad en vindt hij zijn liefde terug?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel