Gijs en de tunnel van Merlijn

Af en toe hielp hij als vrijwilliger mee bij een opgraving in de buurt. Altijd gooide hij bij de projectleider een visje uit voor een stageplaats. Tot nu toe tevergeefs, op dit moment lag alle hoop bij de vrijwilligersklus van die vliegtuigbom.

Op de laatste dag van de klus was de ochtendzon net opgekomen. Voor juni was het koud voor de tijd van het jaar. Gedienstig had Gijs de projectarcheoloog Thomas Kam koffie gegeven. “Hier Thomas, koffie, zo heet als de hel en hier is ook suiker.”

“Bedankt Gijs. Het is toch Gijs de Vries?” Op het bevestigende knikje van Gijs was Thomas verdergegaan. “Eind vorig jaar heb je toch meegeholpen bij de opgraving van die Romeinse muur?”

“Ja Thomas, dat was mijn verlate stage van het derde jaar.”

“Ja, nu weet ik het weer. Jij was die student met de enthousiaste belangstelling voor die verschillende Romeinse stenen.”

Gijs had bevestigend geknikt, hij had inderdaad een fascinatie voor Romeinse stenen. Gijs vond dat uit die stenen een hoop was af te leiden over de Romeinse economie. Zwijgend dronken ze de mierzoete koffie.

Nadenkend vroeg Thomas: “Dit is toch je laatste jaar, wat is je afstudeeronderzoek?”

“Thomas, dat heb ik niet. Er is nergens een stage te vinden en dus heb ik ook geen afstudeeronderzoek.”

De ogen van Thomas schoten van de vliegtuigbom naar Gijs. “Dat is balen. Dan kan je niet afstuderen. Lullig. Ik heb destijds geboft, ook met deze baan. Maar ik kan me de zoektocht naar een stageplek goed herinneren. Bij je vorige stage heb ik een goede indruk van je gekregen. Ik kan niets beloven, maar ik zal rondvragen.”

Hoop gloorde in het hart van Gijs, ter plekke was hij de ochtendkou vergeten.

(Word vervolgd)

Toelichting

Dit gedeelte komt uit het eerste hoofdstuk van ‘De tunnel van Merlijn.’ YA fantasy over Gijs en zijn zoektocht naar Merlijn om een Shangri-Laan te redden. Aliens, magie en een nieuwsgierige journaliste kruizen zijn pad. Slaagt hij?

Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel