J.M.A.Biesheuvel prijs

De J.M.A.Biesheuvel prijs is 19 februari uitgereikt in het kader van de week van het korte verhaal. Ja, daar bestaat een week voor en dit jaar is de prijs voor de achtste keer uitgereikt.

Er is wel een klein dingetje: de week van het korte verhaal komt niet voor op de kalender van alle dagen en weken met een hoger doel.

We hadden in januari de nationale voorleesdagen, de week van de leesclub, de gedichtendag en de poëzieweek en misschien dacht de kalenderman ‘ik vind het wel even genoeg met dat lezen’. Dat zou heel goed kunnen. Misschien vond hij Valentijnsdag en de dag van de betaalde liefde voor die week voldoende en dacht die creatieveling ‘het is ook de week van de euthanasie en dat gaat niet goed samen met een kort verhaal’.

Aandacht voor het korte verhaal

Hoe dan ook, de boekhandel vraagt aandacht voor het korte verhaal en dat is een goede zaak.

Zelf schrijf ik ook korte verhalen over van alles en nog wat: van Trump tot sneeuwklokjes. Ik schrijf over wat me op dat moment opvalt of intrigeert en probeer iemand een glimlach te bezorgen met humor, ironie, bizarre weetjes en speelse onverwachte invalshoeken. Kijk rond op korte verhalen en je ziet wat voor verhalen je kan verwachten.

De J.M.A.Biesheuvel prijs voor de Week van het Korte Verhaal

Terug naar de J.M.A.Biesheuvel prijs voor de Week van het Korte Verhaal. Die week begon klein, maar vindt steeds meer weerklank bij boekverkopers, pers, uitgevers en vooral: bij lezers. Althans dat zeggen de boekhandels c.a.. Ik geloof het graag zeker omdat de prijs, ik heb geen idee hoe groot die is, door crowdfunding bijeen gebracht wordt. Jammer genoeg is de prijs dit jaar niet uitgereikt, wat mij niet uit maakt want ik had toch geen kans om te winnen.

Hoe dan ook, die week heeft het moeilijk en mag wat mij betreft meer bekendheid krijgen. Kijk op de website van de week van het korte verhaal om meer te weten te komen. Ik waarschuw wel: de website is niet beveiligd met een slotje.

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Deel dit artikel