Mijn boek ‘Terug naar Shangri-La’

Ik schrijf over van alles en nog wat: van Trump tot sneeuwklokjes. Ik schrijf over wat me op dat moment opvalt of intrigeert en probeer iemand een glimlacht te bezorgen met humor, ironie, bizarre weetjes en speelse onverwachte invalshoeken. Kijk rond op korte verhalen en je ziet wat voor verhalen je kan verwachten.

Daarnaast schrijf ik fantasy en je bent pas echt officieel schrijver als er een boek van je gepubliceerd is.  Sinds oktober ligt mijn boek ‘Terug naar Shangri-La’ in de winkel of bij bol.com. Bij bol.com kan je ook de eerste bladzijden lezen.

Een Keltische helm in een Romeins kistgraf

De vondst van een Keltische helm in een Romeins kistgraf in Nijmegen brengt Gijs via een ontmoeting met een Shangri-Laan in een geheime ruimte onder de muur van Hadrianus naar Cornwall. In een verborgen grot in de zeetunnel onder Tintagel ontmoet Gijs de legendarische Merlijn. Het leven van Gijs komt totaal op zijn kop te staan. ISBN: 978-94-6266-458-6.

keltische helm
In een Romeins kistgraf lag een Keltische helm

Het boek brengt fantasy, spanning, humor en liefde samen. Het is lectuur, geen litteratuur, dat niveau is voor mij te hoog en bovendien is de belangstelling voor litteratuur er op de middelbare school met boeklijsten en bodemanalyses vakkundig uitgeslagen. Als je een aanknopingspuntje zoekt om mijn verhalen te duiden dan zit er een snufje Pratchett in, een mespuntje Gijsen en vooral heel veel van mijzelf.

Waar komt het idee voor het boek vandaan?

De basis voor het boek is in 2017 gelegd. In het historische centrum van Nijmegen, midden in de hoofdwinkelstraat, ligt een grote metalen plaat. Daaronder lag, vanaf ongeveer van het jaar 400 tot 2000 en vier meter diep, het graf van een rijke dame. Op die plaat staat afgebeeld hoe ze is aangetroffen. Het idee wat bij mij op kwam was, ‘stel dat je een graf van een Romein vind met daarin een geheim, wat gebeurd er dan?’ Dat resulteerde uiteindelijk in dit boek.

terug naar Shangri_la
omslag van het boek

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief, klik hier en je krijgt een pdf-bestand met de eerste vijftig pagina’s van mijn fantasy boek ‘Terug naar Shangri-La’ cadeau.

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier

Deel dit artikel