Magische, emotionele herinneringen

Iedereen heeft magische, emotionele herinneringen, herinnering in in het hart zitten en ieder moment opgeroepen kunnen worden. Vaak weet iemand nog exact waar het was, hoe laat en wat hij of zij voelde.

Die herinneringen heb ik ook. Het is ergens in 1963 op een woensdagavond als ik met mijn oor tegen de radio naar Joost de Draaier luister want de rest van het gezin mocht geen last van die klerenherrie hebben.

The Beatles kwamen mijn leven in denderen

Plotseling, wat is dat? Zo iets heb ik nog nooit gehoord. “From me to you”, welke band is dit?? Wat is dit voor fantastisch geluid ??? Die scheurende

the Beatles
Engelse Fanbladen van the Beatles

mondharmonica, die ongepolijste stemmen, die kracht, die opzwepende gitaren, die stampende drums? The Beatles, de levensvreugde spat er van af. De sixties zijn voor mij begonnen. En sindsdien ben ik, ook nu nog na al die jaren, fan van de muziek van the Beatles.

Blijkbaar moet je of vóór the Beatles zijn of vóór the Stones. Ik heb daar niet zo’n last van, the Stones zijn een prima band. De beste band ooit is voor mij the Beatles, gevolgd door the Kinks en daarna the Stones. Sorry, ik zie het niet anders.

Eleanor Rigby

Waarom begin ik hierover. Wel, omdat ik een verhaal geschreven heb over Eleanor Rigby en de drankinname van Paul. Het is een nummer waar een heleboel mensen een stuk eer voor opeisen dat zal allemaal wel. Voor mij is de waarheid opgenomen in het verhaal. Klik hier als je het wilt lezen.

Het nummer is uit 1966 en een van de eerste waarin waarin woorden als I, me, you en love weg gelaten zijn. Revolver is nog steeds een van mijn favoriete albums.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier

 Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier 

   

Deel dit artikel