Ik ben tuinfreak

Ik ben tuinfreak en man, meestal is de combinatie tuinfreak en vrouw. Ik bezoek of beter gezegd bezocht, want corona…, regelmatig kleine kwekerijdagen, zoals in Bingerden en Hex. Daar lopen mannen en vrouwen. Maar je ziet direct het verschil. Die mannen lopen achter hun vrouw, mijn vrouw loopt achter mij. Dat bedoel ik met tuinfreak.

Geranium pratense Summer Sky

Een tuinfreak is iemand die niet een blauwe geranium koopt. Nee, een tuinfreak koopt geen blauwe geranium, die koopt absoluut geen geranium pratense, nee een tuinfreak koopt een geranium pratense Summer Sky, want die is violetblauw en dat is precies de plant die hij hebben wil.

Tuinieren is voor mij balsem voor de ziel, je komt tot rust en denkt even nergens aan, met een leeg gemaakt hoofd haal je het onkruid uit de tuin of snoeit of plant.

Het wezen van de tuin

de prunus van ons oude huis

Ik zaai, kweek plantjes op, neem stekken al dan niet uit de eigen tuin, koop planten, kortom ik werk in de aarde en creëer mijn eigen stukje natuur met vuile handen. Waarom doe ik dat? Weet ik veel, ik vind het gewoon leuk, een ander spaart postzegels of iets anders buitenissigs, ik tuinier.

Een tuin praat niet terug, een tuin stelt geen eisen, een tuin stelt zijn grond open voor jouw ideeën, een tuin neemt niet, een tuin geeft.

Ik ben niet altijd een tuinfreak geweest

Ik had nooit zoveel belangstelling voor planten en tuinen. Thuis hielp ik mijn moeder nooit in de tuin en het schooltuintje was toch voornamelijk een oase met onkruid. Het tuinieren begon na mijn huwelijk. We woonden op huisnummer 84 en onze totale kavel was 84 m2; kan je nagaan hoe klein de tuin daarvan was. Ik had toen wel een grote moestuin.

de prunus van ons nieuwe huis

Later had ik geen moestuin meer nodig, onze tuin was groot genoeg. Nu is onze tuin nog groot zat, alleen is de oppervlakte nu zesendertig vierkante meter in plaats van vierhonderd vierkante meter.

Onze mooie prunus zijn we kwijt, terug hebben we een klein struikje met dezelfde overdadige bloei, nu wit en geen roze.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier

 Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier    

Deel dit artikel