Space Oddity en gratis e-books

Wie kent niet het nummer Space Oddity van David Bowie? “ground control to major Tom.” Die beetje krakende stem zit in mijn hoofd gebeiteld. Veel met gratis e-books heeft het niet te maken, wel met een ruimtereis. En Gijs maakt een magische ruimte reis. Je leest het in mijn boek “De strijd om Shangri-La,” gratis verkrijgbaar bij Kobo-plus of voor € 1,99 bij Kobo.

deel 2 Shangri-La

Citaat:

De duisternis viel sluipend in en lang duurde het niet meer voor het zwart van de nacht overheerste. Hij wilde met een paar keer prikken dit stuk afmaken, vanwege dat onderbuikgevoel. Om de een of andere reden leek het of iets of iemand naar hem loerde, iets dat wachtte op het juiste moment. Vreemd, de vogels vlogen niet, rond wippende konijnen zaten niet in het gras en de laag scherende zwaluwen waren verdwenen.

Totaal vanuit het niets klonk daar die ijselijke kreet, zijn handen lagen eerder op de oren dat de afstandsmeter op de grond lag. Wat een afschuwelijk geluid en waar kwam het vandaan? Tijd om te schrikken kreeg hij niet, daar zorgde die op hem afstormende witte vlek, met die open gesperde muil met messcherpe rode tanden, voor.

Het sein van de ogen bereikte z’n lichaam voordat het zijn verstand binnen kwam en die buikschuif over de stenen kwam hard aan. Gijs voelde zich jachtwild, ijskoud en bevend bang als een konijn, drukte hij zich de grond in, de pijn van die buikschuif negeerde hij.

Voor de tweede keer in korte tijd voelde hij angst om te sterven, dit keer liet hij zich zo plat mogelijk, zo diep mogelijk in de grond wegzinken, deze passieve doodsangst deed niet onder voor die van de vorige keer.

Destijds in die tunnel vocht hij, in actieve paniek, om boven water te blijven, om niet te stikken in het water wat hij binnen kreeg, hij ving de klappen tegen de tunnelwanden op, hij worstelde met de riemen, duwde en trok aan de boot in een niet te vatten radeloosheid. Die tunnel overleefde hij, bevend hoopte hij hier op hetzelfde geluk.

deel 2 Shangri-La

Citaat:

Dit was het, de magische tocht begon, Gijs voelde de angst voor het onbekende in zijn maag toenemen. Hij slikte het gevoel van beklemming op de borst weg, tenminste hij probeerde het. Helpen deed het niet, wat als een mens dit niet kon? Wat als het mis ging? Overleefde hij en Maria zo’n magische trip? En konden ze ademen op Shangri-La? Marcus en Merlijn wuifden die zorgen weg, alleen daar trokken die zorgen zich niets van aan, die bleven en nu het zover was, klopte zijn hart in de keel, zijn mond was kurkdroog, stil kon hij niet blijven staan en Maria stond evenmin ontspannen van de natuur te genieten.

‘Lopen en mij precies volgen,’ bromde Merlijn. Het bleef hetzelfde voetpad en dezelfde omgeving of toch niet? Heel subtiel ontstonden verschillen in de bomen, de bloemen en de lucht. Het gezang van de vogels verdween meer en meer naar de achtergrond tot de zachte spreuken van Merlijn als enig geluid overbleef. Rondom hen lag niets van wat normaal gesproken in de natuur op de grond verteerde. De vogelgeluiden kwamen terug, muzikaler, vrolijker. Al het frisse groen leek vandaag ontsproten, de kleuren van de bloemen waren dieper en feller. De zon straalde goudgeel, de schitterende witte boomstammen toonden trots hun bladeren van goudgeel, rood, bruin, zilver. Gijs zag de Indian summer, mooier als de Disney uitvoering, dit had de uitstraling van het paradijs.

‘We hebben Avalon bereikt,’ fluisterde Marcus.

Space oddity? ? Mij niet gezien

Space Oddity en gratis e-books
dit is de boekomslag van deel 2

Je kan de ruimte in, als je durft en geld genoeg heb. In september vloog de SpaceX van Elon Musk met vier amateurastronauten drie dagen in een baan om de aarde om vervolgens succesvol te landen. In drie dagen cirkelde de bemanning rond de aarde op een hoogte van zo’n 590 kilometer met een snelheid van 28.000 kilometer per uur. Iedere dag zagen de bemanningsleden vijftien zonsopgangen en zonsondergangen. Daarom alleen zou ik nooit meegaan: vijftien keer dat gebeuren zien gaat ontiegelijk vervelen. Bij bootje varen vraag ik al na een paar uur: “Gaan we nog wat doen?” Uit een boot kan ik stappen, dat ligt bij een ruimtevaartuig iets ingewikkelder.

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

 

Deel dit artikel