Stand by your man en gratis e-books

Wat heeft stand by your man van Tammy Wynette met gratis e-books te maken? Helemaal niets, ik vind het een goed nummer vooral de versie van Dolly Parton. Het nummer gaat nog steeds op, alhoewel de haar ook een hem of het kan zijn, dat maakt mij niet uit. Het gaat erom dat je degene steunt met wie je bent. Ook Belle, in mijn boek Helse Sprookjes, stond achter haar man Jan. Het boek is gratis verkrijgbaar bij Kobo-plus en voor € 1,99 bij Kobo.

Assepoester

Citaat een:

Bij het afscheid van de hertog vroeg de rijksgraaf of hij niet een paar mooie jonge meiden aan hem wilde verkopen. Op zich keek de hertog niet vreemd op van de vraag, de rijksgraaf was niet de eerste die een paar jonge meiden wilde hebben. Verbaasd was de hertog wel, de rijksgraaf had de reputatie dat hij niets moest hebben van gedwongen seks. De hertog wilde daarom weten wat hij van plan was met die meiden. De reactie luidde kort en duidelijk: “Mijn huishoudster wordt te oud en ze wil nieuwe huismeiden opleiden. Zij heeft rond gevraagd en mij de namen van Ada, Alyse en Asja doorgegeven. Daar heeft ze een goede indruk van gekregen. Als je daarnaast een wat meer ervaren vrouw beschikbaar hebt, zou ik dat op prijs stellen.”

De hertog had zijn twijfels bij het verhaal van die oude huishoudster. Hij dacht: ja,ja, jonge meiden voor de huishouding? Belazer je grootje!

Hij vond dit een mooie gelegenheid om van dat gezin van Belle af te komen vóór Rupert thuis kwam. Hij wist dat zijn zoon die emmer gier niet vergeten was en als die stankaanval uit zijn geheugen was gewist, maakte het zien van Assepoester die herinnering direct wakker.

Het Valkhof

Dit kan een rijksgraven kasteel zijn maar dit is hoe het Valkhof in Nijmegen er misschien heeft uitgezien.

Bij de sloop in 1797 is verzuimd een plattegrond van de gebouwen te maken. Bij die afbraak zijn ook bijna al de fundamenten mee gesloopt. Dit is dus een reconstructie van wat misschien de werkelijkheid benadert.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier  

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier   

Deel dit artikel