Sympathy for the devil

Is dit de duivel?

Sympathy for the devil van the Stones is gebaseerd op ‘de meester en de Margarita’ van Boelgakov. Mick Jagger schreef de song vanuit het standpunt van de duivel. Dan ben ik direct je vriend want een braverik is lang zo interessant niet als de duivel. In mijn boek “Pausen, een apart slag volk” (Kobo-plus gratis, Kobo € 1,99) staat het verhaal van Moenen, de duivel van Mariken van Nimwegen. Natuurlijk koos ik voor de duivel, die Mariken is geeuwend oninteressant.

Moenen

Citaat:

Kleren zaten Karel en Piet in de weg. “Hoho, even wachten. Eerst betalen, jongens, ze loopt niet weg en het is een koopje,” zei Moenen. Voor het oog van de camera betaalden ze hem honderd euro. “Oké, ga jullie gang. Hooguit twee keer, meer niet of je moet extra betalen.”

De camera’s liepen, de rest interesseerde Moenen niet. Hij gaf ze een half uurtje.

Opgetogen over dit buitenkansje verdwenen Piet en Karel, geheel voldaan, de trap af.

Dat de tranen over het gezicht van Anna liepen deed Moenen niets. Ze stond op beeld en met die eerlijk verdiende promotie tot demon vierde klas zat hij gebakken, dat kon niet mis gaan. De voetboeien verwijderde hij, op tijd stapte hij terug voor die trap van Anna en onverschillig gooide hij een plaid over haar naakte lijf. Omhoog kruipen moest ze zelf doen terwijl hij de laptop startte. “Kijk hier even naar, misschien vindt je het leuk.”

Rood van schaamte, lag Anna daar totaal verslagen toen Moenen de band stil zette.

“Waarom?” fluisterde ze, kapot van de beelden van die mannen bovenop haar.

” Ik heb schulden, die moet ik betalen. Dit is mijn voorstel. Je bent een maand mijn callgirl en doe wat ik je opdraagt. Als je niet doet wat ik wil, gaat de film naar je broer, je werk en ik plaats de film op internet.”

Bestaat de duivel?

Of is dit de duivel?

Bestaat god?en bestaat de duivel? Ik heb geen idee, overtuigend bewijs is nooit geleverd. Nergens heb ik ooit gelezen of gezien dat een zwaar verkoold lichaam zich uit een graf naar boven worstelde met de kreet: “De hel bestaat!”

Ik ga er vanuit dat god en de duivel, ofwel goed en kwaad, in ons zelf zit. Welke mensen Stalin of moeder Theresa in zich loslaten, is afhankelijk van tijd en omstandigheden.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier     

Deel dit artikel