Wuthering Heights en gratis e-books

Wuthering Heights? E-books? Wat een rare combinatie. Wuthering Heights van Kate Bush is gebaseerd op het boek van Emily Brontë. Sat is de relatie. En het boek gaat over een liefde, twee families, een vete, gedoe en dat komt vaker voor.

In mijn boek “Fatale briefjes” komt eveneens spanning en sensatie voor. Je vindt het gratis bij Kobo-plus of voor € 1,99 bij Kobo.

Spanning en sensatie

In het verhaal “Vriendschap kent grenzen” verspeelt Jack de vriendschap van zijn vriend Collin door, samen met diens vrouw Amy, hem de overval op een juwelier in de schoenen van Collin te schuiven.

Citaat

De deur van de slaapkamer stond op een kier en uit de badkamer klonk het geluid van de douche. Ik grinnikte zacht, vanzelfsprekend had Jack een vrouw in huis, ik kende mijn vriend. Ja hoor daar lag haar slipje en dat leek verdomd veel op de broekjes van mijn vrouw. Naar een naakte vrouw kijken kon ik niet laten, ongezien gluurde ik om de deur en bevroor ter plekke. Dat Rubensiaanse figuur, die billen en dat haar kende ik, daar stond Amy en die hoorde in mijn bed te liggen. Bedroog Jack mij met Amy? Daar leek het verdomd veel op.

Die bekende tas naast het bed bevestigde dat Amy onder de douche stond. Midden in de slaapkamer haalde ik diep adem, ik moest rustig blijven en doen waarvoor ik kwam. Het sleuteltje zat er, zoals altijd, in en de stapel geld in het geldkistje vertelde mij dat Jack loog.

Uit de badkamer klonk niet langer het gekletter van water, hier blijven wilde ik niet, straks verloor ik mijn zelfbeheersing en was ik verder van huis. Haar geld, voor mijn gevoel pooiergeld, uit de tas verdween in mijn zak, samen met de stapel van Jack en ik verdween via de achterdeur, ik wachtte niet op die sirene in de verte.

Wuthering Heights en paddo’s

Op de een of andere manier, vraag me niet waarom, doet het nummer en de stem van Kate Bush mij aan paddo’s denken. Niet dat ik ervaring op dat gebied heb, verre van dat want mijn niveau gaat qua paddo’s niet verder dan gebakken cantharellen. Deze paddenstoel vind ik mooi passen bij dat paddobeeld. Of hij eetbaar is, weet ik niet.

Wil je naar het contactformulier? Klik hier 

Als je mij op mijn persoonlijke Facebook wil volgen, klik hier   

 

Deel dit artikel