Don’t stand so close to me

Wat heeft ‘Don’t stand so close to me’ met gratis e-books te maken? Niet veel, wel met boeken. Het nummer van Sting verwijst naar de roman Lolita van Vladimir Nabokov. Sting scheen destijds last te hebben van ongepaste avances van een studente.

De Pausen, althans die Pausen die ik interessant vind, hadden geen last van ongepaste avances. Hoe ongepaster hoe beter voor hen, niet voor hun slachtoffers. Seks, moord, verkrachting deed die pausen niets. Je leest het in mijn boek ”pausen, een apart slag volk,” gratis te lezen via Kobo-plus of voor € 1,99 via Kobo.

De Pausen. Citaat pornocratie:

Als Marozia vijftien is, is ze de minnares van Paus Sergius III.  Pikant detail: Sergius zou de neef van haar vader zijn. Samen hebben zij een zoon, Johannes. Die wordt later, natuurlijk, paus Johannes XI. De moraal in die tijd is ruim, veel is mogelijk zonder gefronste wenkbrauwen, echter bij die moraal hoort natuurlijk niet ongehuwd moeder zijn. De beeldschone Marozia trouwt, ondanks haar reputatie,  met de hertog van Spoleto, die de zoon van Sergius als eigen zoon erkent. Dat heeft ze toch slim gedaan. Nadat de hertog vermoord is, trouwt ze opnieuw.

Men zegt dat de toenmalige kerkleider, Johannes X, net als paus Sergius III, met haar het bed deelt. Misschien heeft ze een opvliegend karakter, misschien doet Johannes iets niet goed. Wat het is, weten we niet en voor het resultaat maakt het niet uit: samen met haar tweede man neemt ze Rome in, zet de paus gevangen en onder het motto, opgeruimd staat netjes, laat ze hem na een poosje vermoorden.

Het is niet bekend of Marozia ook de hand heeft in de moorden op de twee voorgangers van Johannes X.

Van de volgende twee pausen, marionetten, heeft Marozia de touwtjes stevig in handen, die opvolgers van Petrus kennen het lot van hun voorgangers en weten wie de baas is. Daarna vindt ze het tijd dat haar onwettige zoon een leuke baan krijgt en hup…daar is paus Johannes XI, eenentwintig jaar oud. Oud genoeg voor die functie volgens Marozia.

Marozia

marozia
portret van Marozia. Bron: Nuevatribuna.es

Dit zou het portret van Marozia zijn, zeggen ze. Er zijn meer schilderijen van haar. Ik geloof niet dat die door de censuur komen. Dat risico neem ik niet.

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deel dit artikel