Lazy Sunny afternoon en gratis e-books

Wat heeft het nummer van de Kinks met gratis e-books te maken? Niets, het is een lekker nummer om op een warme zomeravond ontspannen een boek te lezen. De Kinks zijn voor mij de beste popband na de Beatles en voor de Stones, maar dit terzijde.

Ali Baba las geen boek op die warme zomeravond. Ali zag het hoofd van zijn schoonzus afhakken. Die twee hadden de pest aan elkaar, dat vliegende hoofd gaf Ali een ontspannen gevoel. Je leest meer over Ali gratis bij Kobo-plus of voor € 1,99 bij Kobo.

Citaat: Ali Baba en de veertig rovers

Bammmm, daar lag Ali op z’n snufferd en twee seconden later lag hij bedolven onder de boeven. Even hoorde hij Roxanne vals lachen, voor een knuppel hem bewusteloos sloeg. “Stom wijf,” was zijn laatste gedachte.

Langzaam opende Ali de ogen, met een stevige hoofdpijn na die klap op zijn hoofd, de tweede vandaag en dat slaan moest ophouden. Boven hem keken de gezichten van de boeven op hem neer. De stem van Roxanne klonk boven alles uit: “Dat is Ali Baba, de dief, die rotzak heeft een slavin van mij gestolen.”

“Ze liegt, ik heb die slavin eerlijk gekocht.”

De boevenbaas had al een paar keer gezegd dat ze haar mond dicht moest houden. Tevergeefs, bij Roxanne hielp dat nooit. Aan Ali vroeg de aanvoerder: “Ben jij Ali Baba en heb jij ons goud gestolen?”

Twee keer knikte Ali van ja. Roxanne kwekte gewoon door. Daar had de boevenbaas genoeg van, hij was het spuugzat en zei: “Ik word gek van dat geratel van jou, we hebben je niet meer nodig.”

Het zwaard zwaaide omhoog, zoef, klap en haar hoofd rolde een eindje van haar romp af. Roxanne sprak niet meer, nooit meer. “hèhè, eindelijk rust,” mompelde haar moordenaar.

De schurken zochten hun slaapplekken op, voor vannacht hadden ze opwinding genoeg gehad. Ze hadden Ali gevangen, morgen zagen ze verder.

Verbeelding

de boze wolf
Dit zou de grote, boze wolf kunnen zijn

Sprookjes zijn verbeelding met soms een kleine spoortje wat ooit gebeurd kan zijn. Zoals deze dennenboom. Overduidelijk zie ik hierin de boze wolf uit het sprookje van Roodkapje. Misschien nam opoe wraak en veranderde die wolf in een dennenboom. Dat zou toch heel goed kunnen.

Deel dit artikel