Schrijven

Dichten is niet mijn ding, schrijven wel. Ik schrijf al mijn leven  lang en met toenemend plezier. Ik schrijf, zoals ik dat noem, onzinverhalen en daarom heet mijn website www.schrijvervanonzin.eu

Hieruit komt naar voren dat ik mezelf niet serieus neem. Mijn werk neem ik wel serieus en schrijven is vijfennegentig procent werk.

Wat ik schrijf valt onder fantasy of kinderverhalen. Zelden of nooit zal iemand mij op een gedicht betrappen behalve op een Sinterklaas gedicht en die zijn van een hard wegloopniveau. Soms rolt er per abuis een gedicht een wordblad in, zoals het volgende probeersel.

Gedicht

Ik schrijf

Waarom?

Daarom!

Daarom?

Geen idee waarom

Ja, ik schrijf

Ik schrijf

korte verhalen

kinderverhalen

sciencefiction fiction verhalen

verhalen?

Ja, ik schrijf

Ik schrijf

Dat is mijn ding

dichten?

Rijmen en dichten?

Niet mijn ding

Ja, ik schrijf

Ik schrijf

Waarom?

Daarom!

Daarom?

Waarom zijn bananen krom?

Ja, ik schrijf

En stel niet van die stomme vragen

Dichten is niet mijn ding

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is afbeelding-8.png

Zoals ik zei, is dichten niet mijn ding. Ik kan het niet, ik begrijp het vaak niet, zeker niet als het een gedicht is van zo’n mooie woordenpoeper(es). Het is simpelweg niet mijn wereld. Een gedicht is poëzie en woordmuziek, het summum van litteratuur, zegt men. Zal best, is dan mij reactie maar dat is ook maar een mening. En net als de tekening hiernaast kan je er alle kanten mee op. Voor alle duidelijkheid: een goed gedicht kan ik waarderen. Martin Bril, Iris Le Rütte, Koos Meinderts, Daniel Billiet om er een paar te noemen. Maar een liefhebber ben ik niet. Dichten is simpelweg niet mijn ding. De meeste gooi ik met ‘het zal wel’ schouderophalend opzij.

Hier vindt je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Deel dit artikel