Meat Love

Meat Love met “Paradise by the Dashboard Light” sloeg in als een bom. De Lp Bat Out of Hell, waar het nummer op stond, schoof 43.000.000 keer over de toonbank.

Meat Love Paradise by the Dashboard Light
Van Maryanne’s Jukebox

Ik schrijf en wat heeft mijn blog met het nummer te maken? Alleen het seksgedeelte. In mijn sprookjesboek staat het sprookje van Doornroosje. Daar bleef de liefde niet in het luchtledige hangen, daar werd de liefde geconsumeerd. Doornroosje en Floris waren het stadium van Meat Love “Let me sleep on it and I’ll give you an answer in the morning,” duidelijk voorbij.

Citaat een: voorspel

Op een dag kwam kroonprins Floris met zijn lijfwacht langs om het wonder van de mooie Jonkvrouwe met eigen ogen te zien. Diep onder de indruk van de schoonheid van Doornroosje liet hij zijn bedienden tenten voor de ruïne opzetten en de volgende dag ging hij weer naar Doornroosje kijken. Hij vond haar zo mooi en was verdrietig dat zij in coma lag. Dat beeld kreeg hij niet van zijn netvlies. ‘s Nachts wilde hij haar weer zien. Rammelen aan de deur hielp niet, daar deden de bedienden  niet voor open. Niets hield Floris tegen. Hij klom via de klimop naar haar kamer. Tot zijn verrassing was haar bed leeg, maar hij zag een strookje licht onder de deur doorkomen van het aangrenzende vertrek.

Voorzichtig deed hij de deur open en zag Doornroosje en de oude min aan tafel eten. Maria en Doornroosje schrokken heel erg maar hadden snel door dat Floris het goed bedoelde. Ze vertelde Floris het hele verhaal. Floris en Doornroosje hadden tijdens het gesprek alleen oog voor elkaar. Het was in één klap duidelijk. Ze waren verliefd op elkaar.

Citaat twee: de liefde groeide

Floris kreeg een sleutel van de poort: hij klom niet meer in de nacht naar boven: hij ging via de trap. De oude min was niet gek, die had in de gaten wat er speelde. Ze zorgde dat ze er altijd bij was, zodat er niets kon gebeuren.

Na een paar nachten liep de oude min naar de kamer hiernaast om wat te pakken. Floris vroeg snel aan Doornroosje: “Rosa, mag ik je morgennacht komen bezoeken zonder dat de min erbij is.”

Doornroosje was behalve de dochter van een graaf, ook een meid van het boerenland. Ze had hengsten bij merries gezien, ze had de stier de koe zien bestijgen, ze had veulentjes en kalfjes geboren zien worden. Doornroosje wist donders goed hoe het tussen een man en een vrouw aan toeging.

Doornroosje lachte en zei “Flor, ik vind je heel lief, maar je gaat iets te snel. Ik moet eerst weer gezond worden en bovendien, het bed deel ik alleen met mijn wettige echtgenoot.”

Citaat drie: ze bedreven de liefde

De min was echt oud en al een paar keer bij Doornroosje en Floris in slaap gevallen. Voor de twee geliefden was de geest was sterk maar het vlees zwak. Dat wettige echtgenoot vergaten ze. Floris trok Doornroosje weg bij de slapende min en de twee verdwenen in de slaapkamer. Of misschien trok Doornroosje Floris het bed in. Voor hen geen Meat Love Paradise by the Dashboard Light. Stoppen deden ze niet. Kleren verdwenen in de lucht. Zoveel herrie als Meat Love maakten ze niet en een antwoord van Floris de volgende morgen vond Doornroosje niet nodig.

Na een maand moest Doornroosje Floris en haar oude min vertellen dat ze zwanger was. Paniek, paniek. Wat nu te doen?

Hier vindt je mijn contactformulier

Dit is mijn persoonlijke Facebook

Wil je nog iets over de sprookjes lezen, klik hier

Deel dit artikel