een schrijversblog voor lezers van fantasy en andere zaken

Fantasie verhalen

Leipe Shit Ouwe

Leipe Shit Ouwe

Verdomme, heb ik net mijn schuurtje geschilderd en dan krijg je dit: “Leipe Shit Ouwe.”

Leipe Shit Ouwe
Bron: schrijvenonline

Als er nu nog “Dikke shit ouwe” stond, dan was het wel duidelijk. Met “dat is prachtig man” kan ik ook wel leven.

Maar Leipe Shit Ouwe? Wordt er nu cool of klote bedoeld?

Het is lelijk gedaan. Moet je die twee E’s eens zien: die wijken behoorlijk van elkaar af. De belijning is ook nog niet eens synchroon: shit staat minder schuin gespoten dan Leipe en Ouwe.

Het lijkt wel of iemand voor het eerst een graffiti met pissing heeft gespoten. De oog-handcoördinatie kan echt nog wel een stuk beter.

Het is duidelijk geen TAKI183 niveau. Meer amateurniveau van een beginner.

Waarom mijn schuurtje?

Maar waarom “Leipe Shit Ouwe.” op mijn schuurtje? Omdat het wit is? Omdat hij of zij gewoon langs kwam?

Overschilderen is zinloos: je moet het minimaal vier keer doen voor het zwart onder het wit is verdwenen. En dan heb ik het overgeschilderd, staat er direct daarna zo iets als “chill djoeka”, dus daar word ik niet wijzer van. Wel de verfverkoper.

De schrijver

Maar misschien zegt het iets over de schrijver. Het zou zomaar een liefhebber van klassieke muziek kunnen zijn. De beginletters L.S.O. vormen de afkorting van London Symphony Orchestra. Ik stel me zomaar voor dat iemand zo enthousiast was na het luisteren naar het London Symphony Orchestra dat hij, met Leipe Shit Ouwe, de boodschap: “ik vind het London Symphony Orchestra prachtig man” bedoelt.

Niet dat klassieke muziek wat voor mij is. Ik ben van drie gitaren en een drumstel; dat is echte muziek.

Graffiti

Wanneer is dat begonnen, het bekladden van muren met beelden en vormen? Ik heb geen idee, maar de Neanderthalers deden het al, de Romeinen waren ook enthousiast. Ga in Pompeii kijken. De Vikingen waren er ook niet vies van, die wilde laten zien dat ze er geweest waren. Wat tamelijk overbodig was, hun komst zagen de bewoners, als ze geluk hadden, vanuit de verte aan hun brandende stad of boerderij.

‘Kilroy was here’ word tot op de dag van vandaag overal neergekliederd.  De geboorte van de huidige rage ligt ongeveer eind jaren zestig toen het mode werd met een viltstift vliegensvlug de naam op een treinstel of metro’s te zetten. Dat kreeg de naam tags.

Banksy

Als je het over graffiti hebt, dan kan je niet om Banksy heen. Het moet een Britse kunstenaar zijn, zeggen ze. Zijn kunstwerken maakt hij tegenwoordig vaak met sjablonen dat gaat sneller en maakt de kans op betrappen kleiner. Zijn werken zijn vaak humoristisch en politiek gericht. Zijn mooiste stunt vind ik het nog steeds de halve versnippering van zijn kunstwerk, nadat het voor 1,2 miljoen was verkocht. Volgens mij is de kunstwereld echt gestoord of mensen weten van gekkigheid niet wat ze met hun geld doen. Wat gebeurde er? Drie jaar later hamerde de veilingmeester het af op bijna 19 miljoen.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel

Vorige

Erfenis

Volgende

De liftster 1

 1. David

  L S O
  komt van
  LEIPE SHIT OUWE
  Komt van YouTube 2007
  GeenStijl 2007
  Komt van filmpjes op YouTube Leipe Shittouwe
  Kale met zonnebril.

  Dus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén