Deventer Boekenmarkt (2)

Deventer Boekenmarkt
Foto: Bert Nijboer

De Deventer Boekenmarkt moet je als boekliefhebber minimaal een keer bezoeken. Dompel je onder in het erfgoed van de oude Hanzestad en laat je inspireren door de magie van het boek in je hand. En wie weet vind je het boek wat je al jaren zoekt. Kom op, wat let je. Struin langs de vele kraampjes en scoor unieke boeken, tijdschriften of prenten. En als je moe bent, staan de terrasjes klaar. Of probeer de Deventer Koek. Een heerlijke, kruidige koek die al eeuwenlang wordt gebakken in deze stad. Deventenaren hebben ook de bijnaam stokvissen, maar op een stokvis kauwende langs de boeken lopen zou ik je niet aanraden. Boekhandelaren houden niet van vettige vingers op hun kostbare boeken.

Ambilicious

Dit jaar vind je Ambilicious op de Brink in Deventer: kraam 589-590. De uitgever staat op Grote Kerkhof. Ik zou zeggen: begin daar. Ze hebben mooie boeken. Ambilicious is de uitgever van mijn fantasy boek ‘Draken, reuzen en zwarte Dwergen.’ Als alles goed loopt, komen daar dit jaar nog bij ‘De zoektocht van Gio’ en ‘De tunnel van Merlijn.’

Een gedeelte van die dag sta ik achter de kraam, klaar om je van alles over mijn boeken te vertellen. De andere schrijvers van Ambilicious geven ook acte de présence en het zijn niet alleen fantasyboeken.

The Fly

Ben je moe? Wil je even wat anders? Koek en koffie op een van de terrasjes smaakt prima. Mocht je zin in iets cultureels hebben? Na 11.00 uur kan je terecht in de Bergkerk voor de tentoonstelling van Jan Verburg “The Fly. “Een bijna futuristische interpretatie van het meesterwerk van William Blake.

Maar eerst en vooral kijk en koop boeken en sla kraam 528 niet over.

De Boekenmarkt

Als het mooi weer is en de kans daarop is groot, komen er ongeveer 130.000 bezoekers. Als het slecht weer is worden dat er ongeveer 75.000. Het weer selecteert de echte boekenliefhebbers, zou je kunnen zeggen. Het is goede handel: aan de ongeveer 785 kramen wordt jaarlijks naar schatting voor zo’n 900.000 euro aan boeken omgezet.

Maar eerst en vooral kom, kijk en koop boeken en sla kraam 589-590 niet over.

Meer weten over de Deventer Boekenmarkt? Klik hier.

Wil je iets lezen over mijn boek? Klik hier en lees de eerste pagina’s.

Recensies vind je hier en hier.

Het is ook als e-book uitgegeven en in de bibliotheken kan je het boek lenen.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel