Zwarte tovenaar Dwaine

draken, tovenaar
de cover van mijn boek

Dwaine is de schurk in mijn boek ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’. Hij vermoordt zijn broer Shaun en zijn Vikings doden Caitlyn. De dood van de andere broer Kael is aan hem te wijten. Hij jaagt op zijn neef Lyam en nicht Lianne.

Dwaine citaat

Licht wisselde af met golven van duisternis, langzaam keerde het bewustzijn van Dwaine terug. Stank, geluiden van knetterend hout, vonken daalden op hem neer, kleine vlammen likten aan zijn kleding. Daar moest hij iets aan doen. ‘Protecto,’ mompelde hij gedachteloos. Traag drong tot hem door dat hij, in de beschermende bel, tussen de puinhopen van de troonzaal van zijn broer lag. De aanval van Caitlyn kwam in zijn herinnering. ‘Aaaaah, au,’ de felle, niet te dragen scherpe pijnscheut deed hem direct zijn ogen sluiten. Stukje bij beetje nam zijn besef toe, kreunend wreef hij over de kloppende pijn in zijn hoofd, verder dan een minuscuul spleetje kwamen zijn ogen niet, alles meer dan dat veroorzaakte een flitsende pijnscheut. Het bonkende gehamer in zijn hoofd groeide, hij wist het weer, het was de klap van de vloek van Caitlyn die hem bewusteloos sloeg. Kreunend bewoog hij zijn armen en benen en stopte zodat de niet te dragen pijn, van zijn schouders tot zijn vingertoppen, afnam.

Buiten zijn bel loeide het inferno hoger en hoger, hij moest weg. ‘Sana’ en ‘dolore delenit.’ Hij hoopte dat de genezende en verzachte spreuken het hem mogelijk maakten op tijd te ontsnappen. Zelfs een beschermende bel lag het af tegen dit in hitte toenemende hellevuur. Daar, in het licht van het in de buitenmuur geslagen gat, lag zijn dode broer, tussen het puin van de ingestorte schouw. De korte triomfantelijke grijnslach om de dood van die vrouwendief zorgde voor een steek van zijn wangen door zijn oren naar de achterkant van zijn hoofd. Tussen de kapotte stoelen, tegen de omgegooide tafel aan lag Caitlyn, dood. Nooit zouden zij de voorbestemden geliefden zijn. Alles was voor niets geweest, deze slachting, deze stromen bloed. Hij pakte haar hand en streelde haar vingers. ‘Caitlyn waarom ging je niet met mij mee, de vrouwendief was dood en als je eenmaal zag hoe goed ik voor jou en de kinderen zorgde, kwam de liefde voor mij terug in je hart.’

Trilogie

Van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’ is deel 1 ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Lezers geven aan dat het prettig leest, je wordt het verhaal ingetrokken, de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien.

Lezers vragen aan me: waar blijft deel twee.

Recensies vindt je hier en hier

In de bibliotheken kan je het boek lenen.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel