Deventer Boekenmarkt (3)

Deventer Boekenmarkt (3)
De Deventer Boekenmarkt met mooi weer

Dit jaar vindt voor de 33ste keer de Deventer Boekenmarkt plaats. Op 6 augustus vind je Ambilicious op het Grote Kerkhof in Deventer: kraam 589-590. Ambilicious is de uitgever van mijn fantasy boek ‘Draken, reuzen en zwarte Dwergen.’ Als alles goed loopt, komen daar dit jaar nog bij ‘De zoektocht van Gio’ en ‘De tunnel van Merlijn.’

Een gedeelte van die dag sta ik achter de kraam, klaar om je van alles over mijn boeken te vertellen. De andere schrijvers van Ambilicious geven ook acte de présence en het zijn niet alleen fantasyboeken.

De Deventer Boekenmarkt

De Deventer Boekenmarkt is de grootste boekenmarkt van Europa! Deventer heet niet voor niets boekenstad. In meer dan 500 boekenkramen aan de IJsselkade en op het Grote Kerkhof over een lengte van zes kilometer vindt u het hele scala van de schrijfkunst. Antiquarisch, niet zo antiquarisch, nieuw, van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van sport tot geschiedenis. En dan natuurlijk mijn fantasyboek. Er liggen letterlijk duizenden boeken van gerenommeerde boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland. Met daar voor het eerst ook bij Ambilicious (kraam 528).

De boekenmarkt trekt jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers. Hij begint officieel om 9.30 uur. Echter, de echte diehards struinen al vanaf 7.00 uur de markt af. Als u het niet erg vindt, kom ik toch wat later. Als het weer net zo mooi is als op de foto hoop ik u daar ook te zien.

Kom op

Kom op, wat let je. Struin langs de vele kraampjes en scoor unieke boeken, tijdschriften of prenten. En als je moe bent, staan de terrasjes klaar. Of probeer de Deventer Koek. Een heerlijke, kruidige koek die al eeuwenlang wordt gebakken in deze stad.

Is je dat allemaal even te veel? Steek met het pontje de IJssel over, ga lunchen in het Pillows hotel of maak een lekkere wandeling in het Worpplantsoen, het oudste stadswandelpark van Nederland.

Maar eerst en vooral kijk en koop boeken en sla kraam 589-590 niet over.

Meer weten over de Deventer Boekenmarkt? Klik hier.

Wil je iets lezen over mijn boek? Klik hier en lees de eerste pagina’s

Recensies vind je hier en hier

Het is ook als e-book uitgegeven en in de bibliotheken kan je het boek lenen.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel