De Deventer Boekenmarkt

De Deventer boekenmarkt
Hier vind je ons

Dit jaar vindt voor de 33ste keer de Deventer Boekenmarkt plaats. Op 6 augustus vind je Ambilicious op Grote Kerkhof in Deventer: kraam 589/590. Ambilicious is de uitgever van mijn fantasy boek ‘Draken, reuzen en zwarte Dwergen.’ Als alles goed loopt, komen daar dit jaar nog bij ‘De zoektocht van Gio’ en ‘De tunnel van Merlijn.’

Ik zie je graag tussen tien uur en twaalf uur om je van alles over mijn boeken te vertellen. De andere schrijvers van Ambilicious geven ook acte de présence en het zijn niet alleen fantasyboeken.

De grootste boekenmarkt van Europa

De Deventer Boekenmarkt is de grootste boekenmarkt van Europa, maar niet de enige. Als je een boekenfanaat bent, kan je bij wijze van spreken elke week een boekenmarkt bezoeken. Wat opvalt is dat heel veel boekenmarkten buiten de randstad worden gehouden en in oudere steden. Bredevoort noemt zichzelf de nationale Boekenstad van Nederland. Met vijf keer per jaar een boekenmarkt met zo’n veertig kramen is dat misschien iets te pretentieus, maar wel leuk en overzichtelijk.

Boekenmarkten in het Buitenland.

Iedereen kent natuurlijk de boekenstalletjes langs de Seine. In Gent heb je wekelijks een boekenmarkt langs de oevers van de Leie. En als je toch in Engeland bent: elk weekend is daar een boekenmarkt aan de zuidkant van Waterloo Bridge. In Ramsdorf vlak over de grens, heb je ook een boekenmarkt.

Struin langs de kramen in Deventer

Kom op, wat let je. Struin langs de vele kraampjes en scoor unieke boeken, tijdschriften of prenten. En als je moe bent, staan de terrasjes klaar. Of probeer de Deventer Koek. Een heerlijke, kruidige koek die al eeuwenlang wordt gebakken in deze stad.

Is je dat allemaal even te veel? Steek met het pontje de IJssel over, ga lunchen in het hotel of maak een lekkere wandeling in het Worpplantsoen, het oudste stadswandelpark van Nederland.

Maar eerst en vooral kijk, koop boeken en sla kraam 589/590 niet over.

Meer weten over de Deventer Boekenmarkt? Klik hier.

Wil je iets lezen over mijn boek? Klik hier en lees de eerste pagina’s

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel