The Fly? Eerst de Boekenmarkt op zaterdag

Voor de boekenmarkt op zondag kwam ik op zaterdag. Ik hou van oud-Hollandse steden. Dat heb je als je in Delft geboren bent. Deventer is mooi, goed bewaard gebleven en als Hanzestad was het steenrijk. Hier zou ik kunnen wonen. Het is een mooie plek om een boekenmarkt te houden.

Boekenmarkt zondag

Ik had gezegd kom naar Deventer voor de boekenmarkt. U heeft in groten getale gehoor gegeven aan de oproep. Dank, dank, dank. En dat zelfs met het niet zo denderende weer. Kraam 589/590 van Ambilicious op Grote Kerkhof is ook niet overgeslagen.

Het was op zondag al vroeg druk en nog prima weer. De echte fanaten haalde je er zo uit. Die hadden of een grote rugzak of een rolkoffertje bij zich. Ze struinden op hun dooie gemak langs de vele kraampjes en ik hoop voor hen dat ze het door hen gezochte boek ook scoorden.

Zelfs met het mindere weer zaten de terrasjes vol. Achter de kraam heb ik me prima geamuseerd en zelfs een boek verkocht. Jammer dat het aan het eind van de middag toch een bak regen over de kramen heen kwam. Hoe dan ook, voor mij was het een geslaagde dag.

The Fly
de kaartjes

The Fly

En als je toch in Deventer bent, sla dan de tentoonstelling in de Bergkerk ‘the Fly’ niet over. Zelfs als je niet van kunst houdt, moet je geïntegreerd raken door deze spectaculaire, bizarre, soms knettergekke vormgeving. Via een tafelslang op ooghoogte leidt je jezelf langs een kunstwerk van zeventig meter lang van aan elkaar zittende schilderijen van ongeveer 30 bij 30 centimeter. Dat schijnt een leporello te heten. Daarboven hangen grote doeken in een kakofonie van kleuren en vormen. Ik vind het zo ’n belevenis dat ik er nog een keer terugkom.

Meer weten over de Fly? Klik op dit YouTube filmpje.

Wil je iets lezen over mijn boek? Klik hier en lees de eerste pagina’s

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel