Grootkammen

Grootkammen leven op de wereld der Picten. Van de ene op de andere dag zijn ze verdwenen. Lyam en Lianne krijgen meer namen te horen over dit verdwenen volk uit de witte stad. De een noemt ze goden, de ander grootkammen, katmensen, reuzen of Draci’s. Volgens de elfen is dat volk een legende. Maar een volk met zoveel namen, een lege witte stad en een vijandige toren kan geen legende zijn.

Grootkammen
de witte stad

Lyam wees Lianne op de vreemde slanke toren in het noordelijk gedeelte. “Probeer die eens.”

Een seconde later keek Lianne hem verrast aan. “Daar is iets mee, ik voel een uitstraling alsof de toren iets verbergt.”

“Laten we gaan kijken.”

De handen van de naast hen staande Picten grepen de teugels van hun pony’s. ”Nee, dame en heer, niet doen. Niet naar die toren.”

Groene, gele, asgrauwe gezichten staarden hen aan, angstkleuren tekenden de gezichten van hun lijfwacht. Bij een paar Picten sloeg de angst op de maag en het gevolg daarvan vond de tweeling geen prettig gezicht. Dat verbaasde hen, van de Picten hadden ze niet de indruk dat die snel bang waren.

Lianne vroeg uitleg aan Anwar. “Wat is er met die toren?”

“Dit is de stad van de reuzen, die beschouwen we als taboe. Dat weten jullie. Met veel tegenzin hebben de Picten in die strenge winter het taboe gebroken. We konden niet anders. De pony’s crepeerden, kinderen en ouderen stierven, het hout voor de vuren raapte op. Veel goeds heeft de stad ons niet gebracht. Alleen oorlog en broedertwisten. De toren is nog veel erger, die is niet gewoon taboe, die toren mag absoluut niet benaderd worden. Daar heerst de dood.”

Trilogie

Van mijn fantasy trilogie ‘De tovenaarstweeling’ is deel 1 ‘Draken, reuzen en zwarte dwergen’ verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Lezers geven aan dat het prettig leest, je wordt het verhaal ingetrokken, de magie is overtuigend, er zit humor in en de sfeer lijkt op die van Harrie Potter/Tolkien.

Lezers vragen aan me: waar blijft deel twee.

Recensies vind je hier en hier.

Het is ook als e-book uitgegeven en in de bibliotheken kan je het boek lenen.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Op TikTok vind je me ook

Deel dit artikel