Gio

Gio en de tunnel van Merlijn

Gio van Wijk kan met gitaar de sfeer oproepen die hij wil. Als hij kwaad wordt, springt glaswerk kapot. Een heks leert hem zijn vreemde krachten te beheersen. Zijn moeder Wilma laat de naam van zijn vermoedelijke Sinti vader, Giuvanni de Basulty, vallen. Gio vertrekt met een Wicca groep richting Roemenië. Zijn moeder dwingt Eloise hem te verleiden, zodat ze haar zoon in de gaten kan houden. In Duitsland vernietigt Gio met zijn ontluikende krachten een duivels medaillon. De geest die daarin zit komt vrij. De geest wil sterven en gaat achter Gio aan om hem om een echte dood te smeken. Gio breekt met Eloise nadat hij via een heks achter de rol van Wilma en Eloise komt. In Roemenië vindt hij familieleden. Zijn familie bestaat uit tovenaars, muzikanten en paardenmeesters. Tenslotte staat hij bij het graf van zijn vader. Van een oom-tovenaar krijgt hij de toveropleiding die hij nodig heeft. Met zijn oom en een vriend gaat hij naar Engeland. Met behulp van een druïde en Keltische goden weet Gio de geest te doden. Hij terug naar Roemenië met zijn oom. Met het als tovenaar verdiende geld keert hij terug naar Den Bosch. Bij een optreden ontmoet hij opnieuw Eloise. Geeft ze hem een kans om het goed te maken?

Ontstaan van het boek

De oorsprong van het boek ligt in een stalen plaat in de binnenstad van Nijmegen. Zes meter diep kwam bij rioleringswerkzaamheden het graf van de loden lady tevoorschijn. Wat is me afvroeg was: wat gebeurt als je in de kelder van je eigen huis zo’n graf vindt. Dat is de start van het boek.

Boek

‘De zoektocht van Gio’ is een single fantasy e-boek. Het is verkrijgbaar via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram account.

Deel dit artikel