Boek

Gijs en de tunnel van Merlijn

‘De tunnel van Merlijn’ is deel een van de fantasy reeks ‘De ringen van Merlijn.’ Het is verkrijgbaar (ook als e-boek) via de (online)boekhandel en de Boektiek van Ambilicious. Nieuwsgierig? Deze link brengt je naar een inkijkexemplaar en toon de eerste pagina’s van het verhaal.

Citaat 1

Hij bevroor ter plekke, koude rillingen waren hier niets bij. Deze snerpende koude angst vulde zijn botten met ijs. Als het kon zouden zijn haren te berge rijzen. Dat gerucht! Tegen zijn wil, stijf van schrik, draaide Gijs zich langzaam om. Wankelend stapte hij achteruit tot hij steun tegen de koude muur vond. De gil, die opborrelde, onderdrukte hij met moeite. ‘Godsammekrake, wat is dit?’ De mummie, dat slecht uitziende lijk, bewoog traag, alsof elke beweging hem alle kracht kostte die hij had. Gaan zitten lukte niet, hij hing een beetje scheef. Voor Gijs leek de man nog steeds een dode, maar dan een levende. Een ondode? Die bestonden alleen in boeken, deze man leefde dat kon niet anders. Wegwezen hier, was zijn gedachte.

Vanuit zijn tenen verzamelde Gijs het laatste restje moed en omzichtig bewoog hij in de richting van de schacht. Het wanhopige gezicht en de open handpalm van de man deed hem aarzelen. Het leek erop dat de mummie niets kwaads in de zin had. Wat zou hij doen, een spurt naar de trap nemen? Dan kon hij ook niets meenemen. Of zou hij het even aankijken? Ervandoor gaan kon altijd nog, die man kon met geen mogelijkheid van de bank komen, laat staan dat hij hem tegen kon houden.

Zijn nieuwsgierigheid won het van zijn angst. Met veel moeite wees de man naar de plank, de man wilde die opengevouwen pukkel. Zelfs na die beweging zakte de man doodmoe onderuit. Die was geen dubbeltje waard en medelijden begon bij Gijs de angst voor dit onbekende te verdringen. De man wist blijkbaar waar die spullen voor dienden. Dan kon dit geen echte Romein zijn.

Hier vind je mijn contactformulier

Zo ga je naar mijn persoonlijke Facebook

Dit is mijn Instagram-account.

Deel dit artikel